Hvordan rense krabbe? Slik gjør du | Oppskrifter og tips | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Hvordan rense krabbe? Slik gjør du

Hvordan rense krabbe? Slik gjør du

Når du renser krabbe er det en liten kunst i seg selv å få ut mest mulig av det smakfulle kjøttet. Her får du enkle tips til hvordan rense både krabbeklør og krabbeskjell.

Det er mange gode grunner til å glede seg til høsten, og norsk krabbesesong er en av dem. Fersk krabbe er på sitt beste fra september til ut i november, enten om du vil fiske den selv eller kjøpe ferdig på butikken.

Når du har fått krabben i hus er det på tide å lære seg hvordan man renser den. Det er enklere enn det ser ut som og går relativt fort. Her lærer du hvordan.

Hvordan rense krabbe?

For å komme frem til «the holy grail», eller krabbekjøttet som det også heter, må du først koke krabben. Deretter er den klar for rens. Slik gjør du:

Lær å rense krabbe

Kok krabben før du setter i gang med rensingen.

  1. Ta ut krabbehuset. Fjern haleklaffen nederst og vri av klør og bein. Sett tomlene på kanten av benfestet nederst og press krabbehuset opp. Du hører et knekk når skallhuset har løsnet.
  2. Fjern gjellene. Disse sitter på hver side av krabbehuset og i ryggskjoldet.
  3. Åpne krabbehuset. Del krabbehuset i tre og skjær på skrå inn mot midten fra hver side. Du vil da enkelt se krabbekjøttet og kan lirke det ut med en kniv.
  4. Fjern paven. Paven er krabbens magesekk og sitter like bak øynene. Trykk ned til du kjenner et lite knepp og ta den ut.
  5. Rens skallet. Ta ut kjøttet fra skallet ved å skrape det ut med en skje.

Hvordan rense krabbeklør?

Mye smak sitter i krabbeklørne. Spiser du krabbeklør ofte anbefaler vi deg å gå til innkjøp av krabbegafler. Er du av den enklere sorten gjør en kniv også susen. Slik renser du krabbeklør:

  1. Bruk en tang eller nøtteknekker til å klemme ned leddet nærmest krabbekloa.
  2. Ta ut kjøttet fra «armen» med en skalldyrgaffel eller kniv.
  3. Knus kloa med en skje og pirk ut kjøttet.

Er du tålmodig gjemmer det seg også litt kjøtt i beina til krabben. Knus disse med en hammer eller skje og pirk ut.

Beregn ca. 200 gram krabbekjøtt per person. Dette tilsvarer innholdet i én stor krabbe. Se alle våre oppskrifter med krabbe her.

Gjør det enkelt

Virker dette litt avansert? Fortvil ikke, du finner et stort utvalg med ferdigrenset krabbe hos REMA 1000.

Krabben du finner på REMA 1000 er fisket utenfor norskekysten og leveres av kvalitetsleverandøren HitraMat. Det betyr at det tar kort tid fra krabben fiskes opp til den ligger klar i kjøledisken i din nærbutikk.

Lyst på noe annet? Se våre beste oppskrifter til høstens råvarer her.