Oppskrifter og tilberedning av skrei
Skrei er et mirakel som inntreffer langs kysten av Norge hvert eneste år. Få vite mer om forskjellen på skrei og torsk, prøv våre beste oppskrifter og sjekk ut tips til hvordan tilberede fisken best.
Her finner du svaret på:
Våre nyeste skreioppskrifter
Skreiens lange reise
Skreien klekkes i Lofoten og Vesterålen, og vandrer deretter helt til Barentshavet. I dette enorme og næringsrike beiteområdet tilbringer fisken den meste av sin oppvekst.
Etter rundt fem år er skreien kjønnsmoden. Da vender den tilbake i milliontall for å gyte på dypene utenfor Nord-Norge. Hver vinter gjentas denne kjærlighetsreisen for å føre bestanden videre. Dette er grunnen til at skrei ofte kalles «kjærlighetsfisken».
Kjennetegn ved skrei
Med flere tusen kilometer og flere år på reise har skreien fått mye muskler. Den er hvitere og fastere i kjøttet enn vanlig torsk. Smaken er sødmefull og kan minne om skalldyr og mineraler.
Tre klassiske skreioppskrifter
Tilberedning av skrei
Skrei er en fantastisk råvare i seg selv, og flaker seg nydelig etter varmebehandling. Derfor trenger du ikke gjøre for mye med den. Her finner du svaret på hvordan du best tilbereder skrei på ulike måter. Enten du vil koke, dampe, panere eller ovnsbake skrei.
Spennende oppskrifter med skrei
Fjerne skinnet på skreien?
Har du kjøpt en skrei med skinn, og lurer på hvordan du enklest mulig kan fjerne skinnet? Her viser vi deg hvordan du fjerner skinnet på en skreifilet.
Tilbehør til skrei
5 tips til skreimiddagen
For å gjøre skreimiddagen enklere deler Bent Stiansen sine fem beste tips.