Hopp til innhold

Hollandaisesaus

Ingen vurderinger
Tidsbruk 25 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
8 ingredienser
18 planlagt
Hollandaisesaus

Hollandaise er en fantastisk saus til fisk og skalldyr. Pass på at sausen ikke blir så varm at den skiller seg.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

1 stk
Sjalottløk
0.5 dl
Hvitvinseddik
1 stk
Laurbærblad
4 stk
Eggeplommer
500 gr
Smør
0.5 ts
Salt
2 ts
Sitronsaft
4 stk
Pepperkorn

Slik gjør du

Trinn 1

Mise en place.

Trinn 2

Kok opp eddik, pepper, laurbær og grovhakket sjalottløk.

Trinn 3

Klarne smøret ved å varme det forsiktig opp. Smøret vil da skille seg og du bruker kun det gule laget av smøret. Bland eggeplommene med reduksjonen og spe med det klarede smøret.