Hopp til innhold

Havrepanert skrei med ratatouille

Ingen vurderinger
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
21 ingredienser
93 planlagt
Havrepanert skrei med ratatouille

En annerledes og sprø skreirett med ekstra sunn panering!

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Ratatouille

1 stk
Rød paprika
0.3 stk
Squash
0.3 stk
Aubergine
1 stk
Løk
2 fedd
Hvitløk
1 ts
Tørket timian
1 ts
Tørket rosmarin
1 boks
Hakkede tomater
0.5 dl
Hakket frisk basilikum
0.5 dl
Olivenolje
1 ss
Sukker
2 ss
Hvitvinseddik
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Havrepanert skrei

750 gr
Skreifilet uten skinn
1 stk
Egg
2 dl
Havregryn
1 klype
Salt
3 ss
Hvetemel
1 klype
Nykvernet pepper
1 dl
Solsikkeolje

Slik gjør du

Trinn 1

Ratatouille: Rens alle grønnsakene og kutt i fine terninger. Fres hakket løk og hvitløk i olje, tilsett tørkede urter og resten av grønnsakene. Ha i hermetiske tomater, hvitvinseddik og sukker og kok opp. Kok i 5 minutter og smak til med salt og pepper. Tilsett hakket basilikum ved servering.

Trinn 2

Havrepanert skrei: Kutt fisken i passe store stykker. Du trenger 3 skåler; én med hvetemel, én med sammenpisket egg og en med havregryn, evt. griljermel. Salte og pepre fiskestykkene og vend dem først i hvetemel. Rist bort overflødig mel. Vend dem deretter i sammenpisket egg, og tilslutt i havregryn. Fisken stekes i solsikkeolje på middels varme i 3 minutter på hver side.

Trinn 3

Server med ratatouille og kokte mandelpoteter, gjerne med hakkede friske urter.