Havrepanert skrei med ratatouille
En annerledes og sprø skreirett med ekstra sunn panering!
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Ratatouille: Rens alle grønnsakene og kutt i fine terninger. Fres hakket løk og hvitløk i olje, tilsett tørkede urter og resten av grønnsakene. Ha i hermetiske tomater, hvitvinseddik og sukker og kok opp. Kok i 5 minutter og smak til med salt og pepper. Tilsett hakket basilikum ved servering.
-
Trinn 2
Havrepanert skrei: Kutt fisken i passe store stykker. Du trenger 3 skåler; én med hvetemel, én med sammenpisket egg og en med havregryn, evt. griljermel. Salte og pepre fiskestykkene og vend dem først i hvetemel. Rist bort overflødig mel. Vend dem deretter i sammenpisket egg, og tilslutt i havregryn. Fisken stekes i solsikkeolje på middels varme i 3 minutter på hver side.
-
Trinn 3
Server med ratatouille og kokte mandelpoteter, gjerne med hakkede friske urter.