Kokt skrei med urtehollandaise | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Fisk Torsk Kokt skrei med urtehollandaise

Kokt skrei med urtehollandaise

Ingen vurderinger
Kokt skrei med urtehollandaise

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Sitronsyltet rødløk

200 gr
Rødløk
1 stk
Sitron
0.5 ts
Salt
0.5 dl
Sukker

Ovnsbakte grønnsaker

200 gr
Gulrøtter
200 gr
Persillerøtter
200 gr
Sellerirot
1 dl
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Urtehollandaise

2 stk
Eggeplommer
1 ss
Sitronsaft
200 gr
Smør
1 ss
Vann
1 klype
Salt
0.5 dl
Hakket persille
750 gr
Skreifilet med skinn
0.5 dl
Hakket gressløk
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Sitronsyltet rødløk: Rens rødløken og kutt i ringer som skilles fra hverandre. Ha løken i en kjele, tilsett presset sitron, sukker og salt. Sett på lokk og kok opp.

 2. Trinn 2

  Ovnsbakte rotgrønnsaker: Forvarm stekeovnen til 180 °C varmluft. Skrell rotgrønnsakene og kutt i 2 cm store terninger. Ha dem i en ildfast form og vend inn olivenolje, salt og nykvernet pepper. Stek rotgrønnsakene i 15 minutter.

 3. Trinn 3

  Urtehollandaise: Smelt smøret forsiktig slik at det skiller seg. Det er det klare fettet som legger seg på toppen du skal bruke. Hell det forsiktig over i en bolle uten å få med bunnfallet. Hold temperaturen på ca. 60 grader. Pisk sammen eggeplommer, vann og sitronsaft i en glasseller stålbolle. Sett bollen over en kjele med kokende vann. Pisk kraftig til det blir et fint skum. Varm opp til ca. 70 grader – det ser du når skummet begynner å stivne. Sett bollen 10 sekunder i kaldt vann for å stoppe oppvarmingsprosessen. Spe med det varme, klare smøret i en tynn stråle mens du pisker godt. Begynn med noen dråper og øk etter hvert. Når alt smøret er pisket inn, har en tykk, varm majoneslignende saus. Smak til med salt, pepper, hakkede friske urter og eventuelt litt mer sitronsaft.

 4. Trinn 4

  Kokt skrei: Skjær skreien i 5 cm tykke skiver. Kok opp rikelig med vann og tilsett salt. Ta kjelen av platen når det har kokt opp, ha i fiskestykkene og la dem trekke i 5 minutter. Server straks med ovnsbakte rotgrønnsaker, sitronsyltet rødløk og urtehollandaise.