Torsk med persillesmør

Tørr bak smøret? Selv om navnet torsk kommer fra det gammelnorske turskr som igjen er en kortform av turrfiskr/tørrfisk, er denne ovnsbakte klassikeren av det virkelig saftige slaget.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kok potetene, skrell og damp gulrøtter i lettsaltet vann til de er møre. Sett ovnen på 180?C. Smør en ildfast form, krydre torsken med salt og pepper og legg en skive sitron på hvert fiskestykke. Bak fisken i ovnen i 10-15 minutter.
-
Trinn 2
Kok opp vann (1/2 dl per pk med torsk) med finhakket løk (1/2 løk per pk med torsk) og la det koke litt inn. Ha i sitronsaft, skru ned varmen og rør inn smøret i klatter. Pass på at det ikke koker. Tilsett finhakket persille. Smak til med salt og pepper. Hell sjyen fra fisken over i sausen før servering. Server torsk med potet, gulrot og deilig persillesmør.
Tilsett gjerne reker i sausen.