Torsk med persillesmør | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Fisk Torsk Torsk med persillesmør

Torsk med persillesmør

Ingen vurderinger
Torsk med persillesmør

Tørr bak smøret? Selv om navnet torsk kommer fra det gammelnorske turskr som igjen er en kortform av turrfiskr/tørrfisk, er denne ovnsbakte klassikeren av det virkelig saftige slaget.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 pk
Torskeloin 500 g frossen Godehav
1 stk
Sitron
1 stk
Løk
1 potte
Kruspersille, liten
4 stk
Gulrot
400 gr
Poteter
6 ss
Smør

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Kok potetene, skrell og damp gulrøtter i lettsaltet vann til de er møre. Sett ovnen på 180?C. Smør en ildfast form, krydre torsken med salt og pepper og legg en skive sitron på hvert fiskestykke. Bak fisken i ovnen i 10-15 minutter.

  2. Trinn 2

    Kok opp vann (1/2 dl per pk med torsk) med finhakket løk (1/2 løk per pk med torsk) og la det koke litt inn. Ha i sitronsaft, skru ned varmen og rør inn smøret i klatter. Pass på at det ikke koker. Tilsett finhakket persille. Smak til med salt og pepper. Hell sjyen fra fisken over i sausen før servering. Server torsk med potet, gulrot og deilig persillesmør.

Tilsett gjerne reker i sausen.