Hopp til innhold

Ovnsbakt torsk med persillerot

Ingen vurderinger
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
10 ingredienser
221 planlagt
Ovnsbakt torsk med persillerot

Torsken får en ekstra fin og fast konsistens når du ovnsbaker den. Tomater og basilikum tilfører både friske smaker og fine farger.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 kg
Torskefilet ben og skinnfri
400 gr
Persillerøtter eller sellerirot
3 fedd
Hvitløk
300 gr
Cherrytomater
0.5 dl
Sitronsaft
0.5 potte
Basilikum
2 ts
Salt
1 klype
Kvernet pepper
1 dl
Olivenolje
1 ts
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Del torskefiletene i 16 biter, og ha på salt og pepper. Legg fisken i en ildfast form. Varm en ovn til 200˚ C varmluft.

Trinn 2

Skrell persillerøtter og del i terninger på 1 cm. Kok persillerøttene 3 minutter i olivenolje med hakket hvitløk, litt salt, pepper og sukker. Tilsett sitronsaft og delte cherrytomater og hell over formen med torskebitene.

Trinn 3

Bak formen i 10 minutter ved 200˚ C varmluft og dryss med grovhakket basilikum ved servering.

Tips!

Fisken kan deles opp og legges i form dagen før, med persillerot og tomatraguen. Ovnsbak formen når gjestene sitter til bords. Tar du formen rett fra kjøleskapet skal den bakes tre minutter lenger.