Ovnsbakt torsk med pastinakkpuré
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Varm ovnen til 190 grader varmluft. Del torskefileten i fire biter. Dryss over salt og pepper, og pensle med olivenolje.
-
Trinn 2
Kok opp en kjele med vann. Skrell sellerirot og pastinakk. Skjær i 1 cm tykke skiver. Kok grønnsakene møre, i ca. 15 minutter.
-
Trinn 3
Del cherrytomater i to, grovhakk løk og kutt hvitløk i biter. Legg grønnsakene i en stor ildfast form. Ha over olivenolje, salt, pepper, sukker og hakket basilikum. Bland godt. Legg fisken på toppen og stek i ovnen i 10 minutter.
-
Trinn 4
Sellerirot- og pastinakkpuré: Hell vannet av de møre rotgrønnsakene. Tilsett melk, smør, salt og pepper. Bruk en stavmikser til å lage puré.
-
Trinn 5
Server ovnsbakt torsk på en seng av tomater med sellerirot- og pastinakkpuré til.
TIPS
Bytt ut melken med kokosmelk eller havremelk og olivenolje for å gjøre oppskriften laktosefri.