Hopp til innhold

Ovnsbakt torskefilet med grønnsaker

4.0 i snitt
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
12 ingredienser
826 planlagt
Ovnsbakt torskefilet med grønnsaker
En superenkel og deilig måte å tilberede torsken på. Ved å grille sitronen får du frem en søt og aromatisk smak som passer utmerket sammen med ovnsbakt torsk.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

1 stk
Sitron
1 stk
Squash
2 stk
Løk
3 fedd
Hvitløk
300 gr
Cherrytomater
800 gr
Torskefilet, ben- og skinnfri
1 potte
Frisk basilikum
1 dl
Olivenolje
1 ts
Salt
1 ts
Kvernet sort pepper
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 200 grader varmluft. Varm en stekepanne. Del sitronen i 4 båter og stek brune. Denne grillingen gir sitronsaften en søt og aromatisk smak. Legg sitronbåtene i en ildfast form.

Trinn 2

Ha olivenolje i stekepannen. Fres store biter med squash og løk i oljen og tilsett hakket hvitløk. Stek et par minutter og ha i cherrytomater, salt og pepper. Ha alt over i formen.

Trinn 3

Del torskefiletene i 8 biter. Krydre med salt og pepper. Ha fisken i formen og. Stek i 10–12 minutter. Topp med hakket basilikum og server med kokte poteter, ris eller pasta.