Hopp til innhold

Kjapp bacalao med torskefilet

4.0 i snitt
Tidsbruk 45 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
15 ingredienser
415 planlagt
Kjapp bacalao med torskefilet

Bacalao lages opprinnelig med klippfisk som må vannes ut på forhånd. Mangler du tid er torsk en super variant. Kjapt, enkelt og veldig godt!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

500 gr
Torskeloin
500 gr
Potet
20 stk
Sorte oliven
1 stk
Rød paprika
2 boks
Hakkede tomater (780g)
4 ss
Flatbladet persille
1 stk
Løk
1 stk
Rød chili
4 fedd
Hvitløk
1 dl
Olivenolje
2 ss
Salt
1 klype
Pepper

Salat

0.5 stk
Agurk
0.5 stk
Isbergsalat
1 kurv
Cherrytomater

Slik gjør du

Trinn 1

Salt fisken og la ligge i 15 minutter. Skyll av salt. Skrell poteter og skjær i skiver. Gjør det samme med løken. Skjær paprika og chili i små terninger. Finhakk hvitløk.

Trinn 2

Stek løk i en stekepanne med litt olje til myk og blank. Tilsett potetskiver, chili og paprika. Bland forsiktig sammen. Strø over hvitløk og hell over tomatene. Kok opp og skru ned til medium varme. La stå i 30 minutter med lokket på snei. Vend forsiktig med en sleiv og tilsett oliven. Smak til med salt og pepper.

Trinn 3

Legg fiskestykkene i gryta og legg på lokket. Når fisken er gjennomkokt er bacalaoen ferdig. Strø over hakket persille.

Trinn 4

Salat: skjær tomater og agurk i skiver. Del salat og legg i bolle og bland med grønnsakene. Server sammen med bacalaoen.