Rask bacalao med torsk
I denne bacalao-varianten har lettsaltet torsk erstattet klippfisk. Dermed blir retten både enklere og rimeligere å lage – uten at det går på bekostning av smaken.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Forvarm stekeovnen til 175°C. Kok potetene.
-
Trinn 2
Rens og skjær løk, hvitløk, chili og paprika i skiver. Juster mengden chili etter ønske. Stek alt på svak varme i olivenolje i ca. 5 minutter.
-
Trinn 3
Tilsett tomatpuré og fres, ha i hermetiske tomater og la det koke inn et par minutter. Vend inn skivede, kokte poteter og smak til med salt og nykvernet pepper. Ha alt i en ildfast form.
-
Trinn 4
Kutt fisken i passe biter og ha på litt salt. Hvis du bruker lettsaltet torsk, kan du droppe saltet. Legg bitene forsiktig ned i formen, dekk med folie og bak i ovn til fisken er ferdig, ca. 15 minutter.
Dryss over frisk persille før servering.