Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Fisk Torsk Fiskegrateng med torsk

Fiskegrateng med torsk

3.7 i snitt
Fiskegrateng med torsk
Fiskegrateng med makaroni er en klassisk norsk middagsfavoritt som kombinerer saftig torsk, kremet hvit saus og makaroni, toppet med sprø griljermel. Denne enkle fiskegrateng-oppskriften er perfekt for hele familien og gir en smakfull måte å inkludere mer fisk i kostholdet

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

500 gr
Torskefilet
200 gr
Makaroni
2 stk
Gulrøtter
100 gr
Purre
0.3 ts
Hel muskatnøtt
5 dl
Helmelk
200 gr
Erter
3 stk
Egg
50 gr
Smør normalsaltet
50 gr
Hvetemel
100 gr
Griljermel

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sett ovnen på 190°C. Tin fisken og kok makaroni. Skrell og skjær gulrøtter i terninger. Kok de møre i lettsaltet vann. Vask og skjær purre i skiver, skjær fisken i terninger.

  2. Trinn 2

    Smelt smør i en kasserolle. Rør inn hvetemel. Spe med melken til en jevn og tykk saus. Smak til med salt og muskatnøtt. Bland forsiktig inn gulrøtter, purreløk, fisk, frosne erter og makaroni. Rør inn eggeplommer. Pisk eggehvitene stive og vend de forsiktig inn.

  3. Trinn 3

    Smør en ildfast form med smør og dryss på griljermel. Fyll formen og ha griljermel på toppen. Stek gratengen i ca. 25-30 minutter til den er gyllen på toppen.

Tips!

Vil du ha en ekstra saftig og smakfull fiskegrateng med makaroni? Bland inn litt revet ost i toppen, og prøv å røre inn en skje crème fraîche i sausen for mer kremet konsistens. Server med klassisk tilbehør som kokte poteter og revne gulrøtter – enkelt, sunt og godt!