Fiskegrateng med torsk | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Fisk Torsk Fiskegrateng med torsk

Fiskegrateng med torsk

3.6 i snitt
Fiskegrateng med torsk
Førjulens fiskefavoritt! Grateng av torsk og gode grønnsaker er en herlig vinneroppskrift når du skal prøve fiskelykken blant familiens håpefulle.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

500 gr
Torskefilet
200 gr
Makaroni
2 stk
Gulrøtter
100 gr
Purre
0.3 ts
Hel muskatnøtt
5 dl
Helmelk
200 gr
Erter
3 stk
Egg
50 gr
Smør normalsaltet
50 gr
Hvetemel
100 gr
Griljermel

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sett ovnen på 190°C. Tin fisken og kok makaroni. Skrell og skjær gulrøtter i terninger. Kok de møre i lettsaltet vann. Vask og skjær purre i skiver, skjær fisken i terninger.

  2. Trinn 2

    Smelt smør i en kasserolle. Rør inn hvetemel. Spe med melken til en jevn og tykk saus. Smak til med salt og muskatnøtt. Bland forsiktig inn gulrøtter, purreløk, fisk, frosne erter og makaroni. Rør inn eggeplommer. Pisk eggehvitene stive og vend de forsiktig inn.

  3. Trinn 3

    Smør en ildfast form med smør og dryss på griljermel. Fyll formen og ha griljermel på toppen. Stek gratengen i ca. 25-30 minutter til den er gyllen på toppen.

Serveres med grønn salat til.