Hopp til innhold

Fiskegrateng med torsk

Ingen vurderinger
Tidsbruk 50 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
11 ingredienser
1 206 planlagt
Fiskegrateng med torsk

Førjulens fiskefavoritt! Grateng av torsk og gode grønnsaker er en herlig vinneroppskrift når du skal prøve fiskelykken blant familiens håpefulle.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

500 gr
Torskefilet
200 gr
Makaroni, 1 kg
2 stk
Gulrøtter
100 gr
Purre
0.3 ts
Hel muskatnøtt
5 dl
Helmelk
200 gr
Erter, 350g, REMA 1000
3 stk
Egg frittgående M/L, 12-pk, Solvinge
50 gr
Smør normalsaltet, Tine
50 gr
Hvetemel
100 gr
Griljermel

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 190°C. Tin fisken og kok makaroni. Skrell og skjær gulrøtter i terninger. Kok de møre i lettsaltet vann. Vask og skjær purre i skiver, skjær fisken i terninger.

Trinn 2

Smelt smør i en kasserolle. Rør inn hvetemel. Spe med melken til en jevn og tykk saus. Smak til med salt og muskatnøtt. Bland forsiktig inn gulrøtter, purreløk, fisk, frosne erter og makaroni. Rør inn eggeplommer. Pisk eggehvitene stive og vend de forsiktig inn.

Trinn 3

Smør en ildfast form med smør og dryss på griljermel. Fyll formen og ha griljermel på toppen. Stek gratengen i ca. 25-30 minutter til den er gyllen på toppen.

Serveres med grønn salat til.