Fiskegrateng med torsk
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen på 190°C. Tin fisken og kok makaroni. Skrell og skjær gulrøtter i terninger. Kok de møre i lettsaltet vann. Vask og skjær purre i skiver, skjær fisken i terninger.
-
Trinn 2
Smelt smør i en kasserolle. Rør inn hvetemel. Spe med melken til en jevn og tykk saus. Smak til med salt og muskatnøtt. Bland forsiktig inn gulrøtter, purreløk, fisk, frosne erter og makaroni. Rør inn eggeplommer. Pisk eggehvitene stive og vend de forsiktig inn.
-
Trinn 3
Smør en ildfast form med smør og dryss på griljermel. Fyll formen og ha griljermel på toppen. Stek gratengen i ca. 25-30 minutter til den er gyllen på toppen.
Serveres med grønn salat til.