Fiskegrateng med blomkålris
Hjemmelaget fiskegrateng med potetmos, blomkålris og grønnsaker. En litt enklere variant med fantastisk smak.
Velg antall personer
Voksne
2
Barn
2
Slik gjør du
-
Trinn 1
Forvarm ovnen til 170 grader. Smelt smør i en gryte på middels–høy varme. Ha i hvetemel, visp godt et par minutter til en fin jevning. Spe med melken, og la sausen tykne under omrøring på medium varme. Smak til med muskat.
-
Trinn 2
Skrell gulrøtter og del i terninger eller staver. Snitt purre i skiver. Del torsken i store stykker og legg i bunnen på en ildfast form. Ha i grønnsakene og hell på sausen. Fordel brokkoliris over sausen. Bre til slutt over et lag med potetmos. Lag mønster med en gaffel.
-
Trinn 3
Sett i ovnen i ca. 35 minutter til potetmosen er gyllen.
Prøv også