Fiskegrateng med blomkålris

Tidsbruk 50 minutter
10 ingredienser
46 planlagt
Fiskegrateng med blomkålris
Legg oppskrift
i handlelapp
Hjemmelaget fiskegrateng med potetmos, blomkålris og grønnsaker. En litt enklere variant med fantastisk smak.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

800 g
Torskefilet
6 dl
Melk
0.3 ts
Malt muskat
1 stk
Purre, i tykke skiver
4 stk
Gulrøtter
1 pose
Brokkoliris eller blomkålris
2 ss
Hvetemel
3 ss
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 170 grader. Smelt smør i en gryte på middels–høy varme. Ha i hvetemel, visp godt et par minutter til en fin jevning. Spe med melken, og la sausen tykne under omrøring på medium varme. Smak til med muskat.

Trinn 2

Skrell gulrøtter og del i terninger eller staver. Snitt purre i skiver. Del torsken i store stykker og legg i bunnen på en ildfast form. Ha i grønnsakene og hell på sausen. Fordel brokkoliris over sausen. Bre til slutt over et lag med potetmos. Lag mønster med en gaffel.

Trinn 3

Sett i ovnen i ca. 35 minutter til potetmosen er gyllen.