Hopp til innhold

Fiskegrateng med blomkålris

Ingen vurderinger
Tidsbruk 50 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
10 ingredienser
557 planlagt
Fiskegrateng med blomkålris

Hjemmelaget fiskegrateng med potetmos, blomkålris og grønnsaker. En litt enklere variant med fantastisk smak.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

800 gr
Torskefilet
6 dl
Melk
0.3 ts
Malt muskat
1 stk
Purre, i tykke skiver
4 stk
Gulrøtter
1 pose
Brokkoliris eller blomkålris
2 ss
Hvetemel
3 ss
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 170 grader. Smelt smør i en gryte på middels–høy varme. Ha i hvetemel, visp godt et par minutter til en fin jevning. Spe med melken, og la sausen tykne under omrøring på medium varme. Smak til med muskat.

Trinn 2

Skrell gulrøtter og del i terninger eller staver. Snitt purre i skiver. Del torsken i store stykker og legg i bunnen på en ildfast form. Ha i grønnsakene og hell på sausen. Fordel brokkoliris over sausen. Bre til slutt over et lag med potetmos. Lag mønster med en gaffel.

Trinn 3

Sett i ovnen i ca. 35 minutter til potetmosen er gyllen.