Hopp til innhold

Torsk med gulrotmos og eggesmør

Ingen vurderinger
Tidsbruk 50 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
8 ingredienser
1 185 planlagt
Torsk med gulrotmos og eggesmør

Gulrot og appelsin er en supergod kombinasjon. Sammen med torsk på tallerkenen, blir dette en sunnere middag med en frisk vri.

Antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

4 stk
Torskefilet
6 stk
Gulrøtter
2 ss
Appelsinjuice
2 ss
Smør
1 klype
Salt og pepper

Eggesmør

2 ss
Flatbladet persille
2 stk
Egg
150 gr
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Del gulrøttene i biter og kok i lettsaltet vann til de er møre. Vannet skal akkurat dekke over gulrøttene.

Trinn 2

Sil av vannet og kjør med stavmikser til en glatt puré. Rør inn smør og appelsinjuice, og smak til med salt og pepper.

Trinn 3

Kok eggene i 8-9 minutter, og avkjøl i kaldt vann. Skrell dem og del i terninger. Smelt smøret og bland forsiktig inn eggeterningene og hakket persille.

Trinn 4

Legg torskefiletene i en panne med høy varme. Dryss over litt salt. Hell 2 dl vann i pannen. Kok opp og la fisken dampe under lokk i cirka fem minutter på medium varme til kjernen er gjennomkokt.