Torsk med gulrotmos og eggesmør
Gulrot og appelsin er en supergod kombinasjon. Sammen med torsk på tallerkenen, blir dette en sunnere middag med en frisk vri.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Del gulrøttene i biter og kok i lettsaltet vann til de er møre. Vannet skal akkurat dekke over gulrøttene.
-
Trinn 2
Sil av vannet og kjør med stavmikser til en glatt puré. Rør inn smør og appelsinjuice, og smak til med salt og pepper.
-
Trinn 3
Kok eggene i 8-9 minutter, og avkjøl i kaldt vann. Skrell dem og del i terninger. Smelt smøret og bland forsiktig inn eggeterningene og hakket persille.
-
Trinn 4
Legg torskefiletene i en panne med høy varme. Dryss over litt salt. Hell 2 dl vann i pannen. Kok opp og la fisken dampe under lokk i cirka fem minutter på medium varme til kjernen er gjennomkokt.