Hopp til innhold

Ovnsbakt skrei med chorizo

4.8 i snitt
Tidsbruk 30 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
21 ingredienser
205 planlagt
Ovnsbakt skrei med chorizo

Nydelig skrei servert med søtpotetpuré med lime og ingefær og grønn salat. En frisk og nydelig fiskerett som samtidig er veldig enkel å lage.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

800 gr
Skrei eller torskefilet uten skinn
50 gr
Chorizo
50 gr
Mandler
2 ss
Strimlet bladpersille
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper
100 gr
Smør

Søtpotetpuré med lime og ingefær

0.8 kg
Søtpotet
0.5 dl
Fløte
1 stk
Lime, finrevet skall og saften av den
1 ss
Ingefær, finrevet
2 ss
Smør
2 ss
Olivenolje
2 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper

Grønn salat med reddik

1 pk
Hjertesalat
0.5 potte
Bladpersille, basilikum, dill eller gressløk
1 bunt
Reddik
1 ss
Sitronsaft
2 ss
Olivenolje
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Søtpotetpuré: Skrell søtpotet og del i store biter. Kok i ca. 15 minutter til møre. Hell av vannet. Tilsett smør, olivenolje og fløte og stapp til en grov puré. Smak til med salt, pepper, finrevet skall av lime, saften av lime og finrevet fersk ingefær.

Trinn 2

Ovnsbakt skrei: Forvarm stekeovnen til 180 grader varmluft. Del fiskefileten i 8 biter. Krydre med salt og pepper og plasser i en ildfast form. Smelt smør i en kjele og ha i strimlet chorizo og hakkede mandler. Hell det varme smøret over fisken og bak i 8–10 minutter. Når fisken flaker seg er den ferdig.

Trinn 3

Salat: Riv opp salat, vask og rist vannet godt av. Lag tynne skiver av reddik og ha i salaten. Bland strimlet flatpersille med olivenolje, sitronsaft, salt og pepper og ha over i salaten.

Trinn 4

Server fisken umiddelbart med søtpotetpuré og salat. Dryss med persille ved servering.

TIPS

Fisken er best når den er rett fra stekeovnen. Gjestene bør vente på fisken, ikke motsatt.