Ovnsbakt skrei med chorizo
Nydelig skrei servert med søtpotetpuré med lime og ingefær og grønn salat. En frisk og nydelig fiskerett som samtidig er veldig enkel å lage.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Søtpotetpuré: Skrell søtpotet og del i store biter. Kok i ca. 15 minutter til møre. Hell av vannet. Tilsett smør, olivenolje og fløte og stapp til en grov puré. Smak til med salt, pepper, finrevet skall av lime, saften av lime og finrevet fersk ingefær.
-
Trinn 2
Ovnsbakt skrei: Forvarm stekeovnen til 180 grader varmluft. Del fiskefileten i 8 biter. Krydre med salt og pepper og plasser i en ildfast form. Smelt smør i en kjele og ha i strimlet chorizo og hakkede mandler. Hell det varme smøret over fisken og bak i 8–10 minutter. Når fisken flaker seg er den ferdig.
-
Trinn 3
Salat: Riv opp salat, vask og rist vannet godt av. Lag tynne skiver av reddik og ha i salaten. Bland strimlet flatpersille med olivenolje, sitronsaft, salt og pepper og ha over i salaten.
-
Trinn 4
Server fisken umiddelbart med søtpotetpuré og salat. Dryss med persille ved servering.
TIPS
Fisken er best når den er rett fra stekeovnen. Gjestene bør vente på fisken, ikke motsatt.