Hopp til innhold

Pannestekt skrei med potetpuré

4.2 i snitt
Tidsbruk 25 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
20 ingredienser
183 planlagt
Pannestekt skrei med potetpuré

Det fine med å lage gode fiskeretter, er at gjestene skal vente på maten. Nystekt skrei, varm, flakete og saftig smaker alltid best. Gjestene blir garantert imponert!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

800 gr
Skreifilet eller torskefilet uten skinn
2 ss
Fersk timian, hakket
4 fedd
Hvitløk, knust
1 pk
Sjampinjong
1 potte
Persille
2 ss
Sitronsaft
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper
0.5 dl
Solsikkeolje
2 ss
Smør

Spinatsalat

1 pose
Babyspinat
1 dl
Yoghurt, naturell
1 ss
Sitronsaft
0.5 ss
Sukker
1 klype
Salt og pepper

Mandelpotetpuré

500 gr
Mandelpotet
2.5 dl
Melk
50 gr
Smør
1 ts
Salt
0.3 ts
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Mandelpotetpuré: Skrell potet og kok i usaltet vann til de er møre – ca. 15 minutter. Press gjennom en sikt. Kok opp melk og smør. Tilsett moste poteter og rør godt om. Smak til med salt og pepper. Hold varm til servering.

Trinn 2

Salat: Bland sammen vasket spinat med yoghurt, sitronsaft, sukker, salt og pepper. Sett til side.

Trinn 3

Del fisken i 8 biter. Krydre med salt, pepper og finhakket timian. I en stekepanne der ikke ting setter seg fast: Varm pannen med olivenolje til det ryker av oljen. Legg fisken i og stek på middels–høy temperatur i ca. 2 minutter på hver side. Tilsett smør og knuste, hele hvitløksfedd. Øs smøret over fisken med en skje underveis. Er fiskestykkene tykke vil steketiden bli litt lenger. Fisken er ferdig når den flaker seg. Legg fisken på et serveringsfat.

Trinn 4

Kutt sopp i skiver og stek gyllen i fettet sammen med grovhakket persille. Smak til med sitronsaft. Hell sopp og stekesjy over fisken.

Trinn 5

Server fisken med spinatsalat og mandelpotetpuré.