«Baja» fisketaco
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kutt torsken i stykker på ca. 3×8 cm. Ha oljen i en tung gryte til en dybde av ca. 3 cm. Varm oljen til ca. 175 ̊C.
-
Trinn 2
Røre: Bland sammen mel, bakepulver, chilipulver, salt og litt kvernet pepper i en bolle. Tilsett boblevann og rør godt sammen. Røren skal være halvtykk, men flytende. Tilsett eventuelt mer boblevann hvis nødvendig.
-
Trinn 3
Ha litt salt og pepper på fiskestykkene. Når oljen er klar, dypp 3-4 stykker i røren og ha dem i gryten med olje. Det er viktig å ha en nokså jevn temperatur på oljen. Derfor er det lurt å steke maks 3-4 fiskestykker om gangen. Stek fiskestykkene til de er gylne på overflaten.
Legg stykkene på kjøkkenpapir slik at de kan renne av.
-
Trinn 4
Curtido: Riv hodekål, gulrot og løk på et rivjern i tynne strimler. Finhakk chili. Ha grønnsakene i en bolle. Ha eddik, solsikkeolje, sukker og salt i en liten gryte. Kok opp, reduser varmen, og småkok til saltet og sukkeret er oppløst. La blandingen kjøle helt ned.
Hell blandingen over grønnsakene og bland godt sammen. Dekk over bollen med plastfilm og la curtido’en stå i kjøleskapet i minst en time.
-
Trinn 5
Pico de gallo: Del tomatene i to, fjern frø og saft med en teskje. Finhakk tomatene. Finhakk rødløk, chili, hvitløk og koriander. Bland alt sammen i en bolle. Smak til presset lime, salt og pepper.
-
Trinn 6
Syltet rødløk: Kok opp vann, sukker og eddik i en kasserolle. Kutt rødløken i skiver og ha det i kasserollen når sukkeret er oppløst. Kok opp, trekk kasserollen av varmen og avkjøl.
-
Trinn 7
Fordel den friterte torsken i hvetetortillas. Topp med curtido, pico de gallo og gjerne syltet rødløk.