Sitron- og chilimarinert fisk | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Fisk Torsk Sitron- og chilimarinert fisk

Sitron- og chilimarinert fisk

4.5 i snitt
Sitron- og chilimarinert fisk
Denne retten er rask å lage og smaker samtidig utrolig godt. Med ovnsbakte poteter og litt spicy fisk blir dette en innertier.

Velg antall personer

Voksne
1
Barn
0

Ingredienser

0.5 pk
Hvit fisk i terninger (150g)
0.5 stk
Sitron
2 fedd
Hvitløk
1 stk
Rømme
1 neve
Kruspersille
3 stk
Poteter
0.5 ts
Chilikrydder
1 ss
Olivenolje
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Legg fisken i en ildfast form. Mariner fisken med å tilsette finhakket hvitløk av et hvitløksfedd, chillikrydder, olivenolje, salt og pepper, et par spiseskjeer finhakket persille og saften av 1/4 sitron. Bland godt sammen, og topp med noen tynne skiver sitron.

 2. Trinn 2

  Kutt opp potet i tynne båter og legg de over på et stekebrett ikledd bakepapir sammen med den ildfaste formen med fisken.

  Stekes midt i ovnen på 200 grader i 15 min. først. Så tar du ut fisken, skrur opp varmen til 220 grader og steker potetbåtene i 5-8 min. til.

 3. Trinn 3

  I mellomtiden lager du persille- dressing med å tilsette et finhakket hvitløksfedd, en neve kruspersille, salt og pepper og saften av 1/4 sitron.

Karen Elene (tidl. Fattig Student)

Karen Elene har i flere år inspirert sine følgere på Instagramkontoen @fattig.student til å leve sunnere og spise billigere. Hun har gitt ut bøker, lansert en ukemeny-app og vært å se på blant annet God Morgen Norge.