Sitron- og chilimarinert fisk

Tidsbruk 40 minutter
9 ingredienser
42 planlagt
Sitron- og chilimarinert fisk
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne retten er rask å lage og smaker samtidig utrolig godt. Med ovnsbakte poteter og litt spicy fisk blir dette en innertier.

Velg antall personer

1 voksne
0 barn

Ingredienser

0.5 pakke
Hvit fisk i terninger (150g)
0.5 stk
Sitron
2 fedd
Hvitløk
1 stk
Rømme
1 neve
Kruspersille
3 stk
Poteter
0.5 ts
Chilikrydder
1 ss
Olivenolje
1 klype
Salt og pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Legg fisken i en ildfast form. Mariner fisken med å tilsette finhakket hvitløk av et hvitløksfedd, chillikrydder, olivenolje, salt og pepper, et par spiseskjeer finhakket persille og saften av 1/4 sitron. Bland godt sammen, og topp med noen tynne skiver sitron.

Trinn 2

Kutt opp potet i tynne båter og legg de over på et stekebrett ikledd bakepapir sammen med den ildfaste formen med fisken.

Stekes midt i ovnen på 200 grader i 15 min. først. Så tar du ut fisken, skrur opp varmen til 220 grader og steker potetbåtene i 5-8 min. til.

Trinn 3

I mellomtiden lager du persille- dressing med å tilsette et finhakket hvitløksfedd, en neve kruspersille, salt og pepper og saften av 1/4 sitron.