Fish & Chips med remulade og ertepuré | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Fisk Torsk Fish & Chips med remulade og ertepuré

Fish & Chips med remulade og ertepuré

3.8 i snitt
Fish & Chips med remulade og ertepuré
Den britiske klassikeren fish & chips har røtter tilbake til 1600-tallets England, men kombinasjonen slik vi kjenner den i dag ble først virkelig populær mot slutten av 1800-tallet.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Frityrrøre

6 ss
Maizena Maisstivelse
1.5 dl
Mineralvann
4 ss
Hvetemel
2 ts
Bakepulver

Chips

400 gr
Mandelpoteter, 2,5 kg
2 dl
Solsikkeolje, 1l, REMA 1000

Remulade

1 stk
Egg frittgående M/L, 12-pk, Solvinge
1 ts
Sennep maille dijon, 380 g, Maille/Unilever
1 ss
Sylteagurk
1 ss
Sitron
1 ts
Hvitvinseddik
3 dl
Solsikkeolje, 1l, REMA 1000
1 ss
Kapers 100 g Toro

Ertepuré

350 gr
Erter, 350g, REMA 1000
2 ss
Smør normalsaltet, Tine

Fritering

1 kg
Skrei, ca 1 kg, Norway Seafood
2 ss
Hvetemel
5 dl
Solsikkeolje, 1l, REMA 1000

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Frityrrøre: Bland sammen hvetemel, maizena og bakepulver, rør inn mineralvann til en jevn pannekakerøre. La den få hvile i kjøleskapet i ca. 10 minutter.

 2. Trinn 2

  Chips: Skjær poteter med skall i staver. Skyll dem godt i kaldt vann til skyllevannet er blankt og tørk dem. Legg potetstavene i en kasserolle og hell over solsikkeolje til det dekker. Sett kasserollen på platen og skru på middels høy varme. Trikset er at man begynner med potetene i kald olje. Her skal de stå i ca. 20 minutter. Sjekk chipsen underveis. De skal være gylne og møre. Ta dem ut med en hullsleiv, og la renne av på kjøkkenpapir. Ha på salt.

 3. Trinn 3

  Remulade: Bland egg, sennep og eddik. Visp godt mens du sper med oljen til en tykk konsistens. Bland inn grovhakket sylteagurk og kapers. Smak til med litt frisk sitron og salt.

 4. Trinn 4

  Ertepuré: Kok opp vann og ha i frosne erter. Kok ertene i 2-3 minutter. Sil av kokevannet og ta vare på det. Mos ertene og ha i kaldt smør. Spe med litt av kokevannet til passe konsistens. Smak til med salt.

 5. Trinn 5

  Fritering: Fyll en stor kasserolle halvfull med solsikkeolje og varm opp til 180˚C – 190˚C. Bruk et termometer for å få perfekt temperatur. Fjern skinnet på fisken og del den i to på langs. Krydre med salt. Vend filetene i mel, rist av overflødig mel. Da henger røren bedre på. Dypp torskestykkene i frityrrøren. La renne litt av før de legges i den varme oljen, to og to stykker om gangen. La dem steke i ca. 3 minutter. Ta fiskestykkene opp og la dem hvile i ett minutt før de friteres en gang til i 2 minutter, til de er gylne og sprø, på samme temperatur. Legg dem over på kjøkkenpapir slik at overflødig olje renner av. Ha på litt salt før servering. Server fish & chips med remulade, ertepuré og sitronbåter.