Hopp til innhold

Søtpotetpuré med torskenuggets

4.0 i snitt
Tidsbruk 40 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
11 ingredienser
Søtpotetpuré med torskenuggets
Søtpotet har mange bruksområder. En deilig søtpotetpuré med torskenuggets er en ypperlig kombinasjon. Prøv puréen også til andre typer fisk og kjøtt.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

4 stk
Torskefilet
1 klype
Salt og pepper
2 dl
Hvetemel
1 stk
Egg
3 dl
Griljermel
2 dl
Nøytral olje

Søtpotetpuré

1 kg
Søtpotet
40 gr
Smør
1 klype
Salt og pepper
1 klype
Muskatnøtt, revet

Tilbehør

1 pose
Erter

Slik gjør du

Trinn 1

Lag søtpotetpuréen: Skrell søtpotetene og del dem i store terninger. Kok i saltet vann til de er møre. Mos søtpoteten, og ha i salt, pepper, muskat og smør.

Trinn 2

Lag torskenuggets: Del torsken i stykker. Salte, pepre og vend i hvetemel. Vend så i sammenpisket egg før du vender stykkene i griljermel eller brødrasp. Stek i pannen med olje til fiskestykkene er gylne. Legg på rist for at overflødig olje skal renne av.

Trinn 3

Kok ertene, og server med torskenuggets og søtpotetpuré.