Blomkålris med nøtter og kylling
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Lag dressing: Rist sesamfrøene gylne i tørr panne eller i ovnen på 180 grader noen minutter. Knus dem til det blir en purré, i morter eller i bunnen av en tung kjele. Bland sammen med resten av ingrediensene til dressingen.
-
Trinn 2
Kutt kyllingen i strimler og stek i litt olje til de er gylne og gjennomstekte.
-
Trinn 3
Kok blomkålrisen i 3-5 minutter og hell av vannet med en sil.
-
Trinn 4
Grovhakk nøtter. Skjær gulrøtter i strimler, vårløk i skiver og agurk i staver. Skjær opp sukkerertene i to-tre biter.
-
Trinn 5
Bland grønnsakene med blomkålris og dressing. Ha over kylling og topp med nøtter og koriander. Smak til med salt og pepper.
TIPS!
Har du bedre tid kan du enkelt lage blomkålrisen selv. Kjøp et blomkålshode, del i mindre biter og kjør i kjøkkenmaskin, blender eller stavmikser til du får «ris».