Panert skrei med salsa og coleslaw
Denne retten gir deg en fin teksturkontrast mellom de sprø fiskefingrene og det saftige tilbehøret.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Coleslaw: Skrell gulrot og eple og riv på rivjern. Finsnitt kålen og bland alt i en stor bolle. Ha resten av ingrediensene i bollen og bland alt godt sammen. Smak til med salt og nykvernet pepper og la salaten stå og trekke i 10 minutter.
-
Trinn 2
Tomat- og persillesalat: Del tomaten i små terninger og bland med grovhakket persille. Tilsett hakket hvitløk, sitronsaft, olivenolje, salt og kajennepepper og bland sammen. La salaten trekke i 10 minutter før servering.
-
Trinn 3
Mangosalsa: Kutt mangoen i to ved å skjære inntil steinen på begge sider. Rut opp fruktkjøttet, vreng skallet og ta ut terningene med en skje. Bland alle ingrediensene godt sammen.
-
Trinn 4
Mandelpanert skrei: Kutt fisken i passe stykker. Hakk mandlene i en blender, men stans før det har blitt helt finkornet. Du trenger 3 skåler; én med hvetemel, én med sammenpisket egg og en med mandler, evt. griljermel. Salte og pepre fiskestykkene og vend dem først i hvetemel. Rist bort overflødig mel. Vend dem deretter i sammenpisket egg, og tilslutt i mandler. Fisken stekes i solsikkeolje på middels varme i 3 minutter på hver side.
-
Trinn 5
Chilimajones: Visp sammen eggeplommer, limesaft og salt i en bolle. Kjør oljene i blender sammen med chili til en jevn chiliolje. Visp inn chilioljen, først bare et par dråper, så resten i en tynn stråle mens du visper kraftig slik at du får en fyldig majones. Smak til med evt. mer salt og chili.