Hopp til innhold

Panert skrei med salsa og coleslaw

Ingen vurderinger
Vanskelighetsgrad Avansert ferdighetsnivå
35 ingredienser
329 planlagt
Panert skrei med salsa og coleslaw

Denne retten gir deg en fin teksturkontrast mellom de sprø fiskefingrene og det saftige tilbehøret.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Mangosalsa

1 ss
Limesaft
1 stk
Moden mango
1 ts
Revet ingefær
1 ts
Chilipulver
1 ss
Honning
1 ss
Hakket frisk koriander

Chilimajones

2 stk
Eggeplommer
1 stk
Rød chili
1 ss
Limesaft
0.5 dl
Olivenolje
0.3 ts
Salt
2 dl
Solsikkeolje

Tomat- og persillesalat

1 fedd
Hvitløk
0.3 ts
Kajennepepper
1 ss
Sitronsaft
3 stk
Tomater
3 dl
Grovhakket persille
0.5 ts
Salt
2 ss
Olivenolje

Coleslaw

200 gr
Hvitkål
1 ss
Sitronsaft
0.5 dl
Seterrømme
0.5 stk
Grønt eple
0.5 dl
Majones
1 stk
Gulrot
0.5 ss
Sukker
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Mandelpanert skrei

750 gr
Skreifilet uten skinn
1 stk
Egg
2 dl
Mandler
1 klype
Nykvernet pepper
1 dl
Solsikkeolje
3 ss
Hvetemel
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Coleslaw: Skrell gulrot og eple og riv på rivjern. Finsnitt kålen og bland alt i en stor bolle. Ha resten av ingrediensene i bollen og bland alt godt sammen. Smak til med salt og nykvernet pepper og la salaten stå og trekke i 10 minutter.

Trinn 2

Tomat- og persillesalat: Del tomaten i små terninger og bland med grovhakket persille. Tilsett hakket hvitløk, sitronsaft, olivenolje, salt og kajennepepper og bland sammen. La salaten trekke i 10 minutter før servering.

Trinn 3

Mangosalsa: Kutt mangoen i to ved å skjære inntil steinen på begge sider. Rut opp fruktkjøttet, vreng skallet og ta ut terningene med en skje. Bland alle ingrediensene godt sammen.

Trinn 4

Mandelpanert skrei: Kutt fisken i passe stykker. Hakk mandlene i en blender, men stans før det har blitt helt finkornet. Du trenger 3 skåler; én med hvetemel, én med sammenpisket egg og en med mandler, evt. griljermel. Salte og pepre fiskestykkene og vend dem først i hvetemel. Rist bort overflødig mel. Vend dem deretter i sammenpisket egg, og tilslutt i mandler. Fisken stekes i solsikkeolje på middels varme i 3 minutter på hver side.

Trinn 5

Chilimajones: Visp sammen eggeplommer, limesaft og salt i en bolle. Kjør oljene i blender sammen med chili til en jevn chiliolje. Visp inn chilioljen, først bare et par dråper, så resten i en tynn stråle mens du visper kraftig slik at du får en fyldig majones. Smak til med evt. mer salt og chili.