Skrei med grønnsaksform og makaroni

Skrei på middelhavsvis! Ovnsbakt paprika, squash og aubergine får en deilig sødme som kler den fyldige skreismaken.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Urtetopping: Kjør friske og tørkede urter i food processor med hvitløk til de er finhakket. Tilsett griljermel og kjør til grønn urtetopping.
-
Trinn 2
Provencalsk grønnsaksform: Forvarm ovnen til 200 °C varmluft. Del aubergine og squash i cm-tykke skiver og ha på salt og pepper. Fjern hinner og frø i paprikaene og del dem i biter. Stek grønnsakene gylne i olivenolje. Legg dem som taksten i en ildfast form. Fordel skivet tomat i mellom. Dryss over urtetopping og stek i ca. 15 minutter.
-
Trinn 3
Kremet makaroni: Kok makaronien i rikelig lettsaltet vann i 8 minutter. Hell av vannet og hold makaronien varm. Fres hakket sjalottløk og hvitløk i en kjele med olivenolje i ett minutt. Tilsett eplejuice og fløte og kok opp. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og revet parmesan. Bland den kokte makaronien i sausen.
-
Trinn 4
Pannestekt skrei: Kutt skreifileten i porsjonsstykker og ha salt og pepper på fiskestykkene. Varm en stekepanne til middels/sterk varme og ha i solsikkeolje. Stek fiskestykkene i 3 minutter. Snu dem og stek i 1 minutt på den andre siden. Ha urter, knuste hvitløksfedd med skall og smør i pannen. Stek i 1 minutt til og øs fettet fra pannen over fisken et par ganger. Press over litt sitron og server rett fra pannen!