Hopp til innhold

Kokt skrei med sandefjordsmør

4.5 i snitt
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
20 ingredienser
241 planlagt
Kokt skrei med sandefjordsmør

Skrei på klassisk vis. Det enkle er ofte det beste.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Glaserte gulrøtter

0.5 kg
Gulrøtter
2 dl
Vann
1 ss
Smør
2 ts
Sukker
1 ts
Salt

Persillepoteter

600 gr
Poteter
1 neve
Hakket persille
2 ss
Smør
1 klype
Salt

Sandefjordsmør

0.3 terning
Fiskebuljong
1 ss
Sitronsaft
1 ts
Maizena
1 dl
Fløte
1 ss
Hakket persille
2 dl
Vann til buljong
150 gr
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Kokt skrei og rogn

750 gr
Skreifilet med skinn
300 gr
Kokt skreirogn

Slik gjør du

Trinn 1

Persillepoteter: Skrell potetene og kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og vend potetene i smeltet smør og finhakket persille.

Trinn 2

Glaserte gulrøtter: Skrell gulrøttene og kutt i skiver eller stenger. Ha dem i en kjele med vann, smør, sukker og salt. Kok opp og la koke uten lokk i ca. 7 minutter slik at noe av vannet fordamper og væsken som er rundt gulrøttene tykner og glaserer gulrøttene.

Trinn 3

Sandefjordsmør: Kok opp fiskekraft med sitronsaft og fløte. Kok ned til ca. 1 dl og jevn sausen med Maizena utrørt i litt vann. Pisk inn kaldt smør i små terninger. Pass på at sausen ikke koker – da vil den skille seg. Smak til med salt, nykvernet pepper og hakket persille.

Trinn 4

Kokt skrei og rogn: Skjær skreifileten i 5 cm tykke skiver. Kok opp rikelig med vann med 1/3 dl havsalt pr. l vann. Ta kjelen av platen når det har kokt opp og ha i rognen. Legg i fiskestykkene etter 5 minutter. Etter 5 minutter er både rogn og fisk ferdig. Fjern skinnet før servering.

Tips

La gjestene vente på skreien! Ha alt det andre tilbehøret varmt og ferdig før skreien tas opp av vannet.