Kokt skrei med sandefjordsmør
Skrei på klassisk vis. Det enkle er ofte det beste.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Persillepoteter: Skrell potetene og kok dem møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og vend potetene i smeltet smør og finhakket persille.
-
Trinn 2
Glaserte gulrøtter: Skrell gulrøttene og kutt i skiver eller stenger. Ha dem i en kjele med vann, smør, sukker og salt. Kok opp og la koke uten lokk i ca. 7 minutter slik at noe av vannet fordamper og væsken som er rundt gulrøttene tykner og glaserer gulrøttene.
-
Trinn 3
Sandefjordsmør: Kok opp fiskekraft med sitronsaft og fløte. Kok ned til ca. 1 dl og jevn sausen med Maizena utrørt i litt vann. Pisk inn kaldt smør i små terninger. Pass på at sausen ikke koker – da vil den skille seg. Smak til med salt, nykvernet pepper og hakket persille.
-
Trinn 4
Kokt skrei og rogn: Skjær skreifileten i 5 cm tykke skiver. Kok opp rikelig med vann med 1/3 dl havsalt pr. l vann. Ta kjelen av platen når det har kokt opp og ha i rognen. Legg i fiskestykkene etter 5 minutter. Etter 5 minutter er både rogn og fisk ferdig. Fjern skinnet før servering.
Tips
La gjestene vente på skreien! Ha alt det andre tilbehøret varmt og ferdig før skreien tas opp av vannet.