Fem skrei-tips fra Bent Stiansen | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Fem skrei-tips fra Bent Stiansen

Fem skrei-tips fra Bent Stiansen

Skrei er en fantastisk råvare! Den har kritthvitt kjøtt og fast tekstur. Den er akkurat passe fet, og flaker seg nydelig etter varmebehandling.

Når du skal tilberede en så god råvare, gjelder det å gjøre alt så enkelt som mulig. For å gjøre det enklere deler Bent Stiansen fem skreitips med deg.

1. Husk at gjestene skal vente på skreien. Ha alt tilbehør klart før fisken stekes.

2. Skrei er perfekt restemat! Har du skrei til overs, kan du servere restene slik vi har gjort
oppskriften Wrap med lettsaltet skrei.

wrap med lettsaltet skrei

3. Ønsker du å lage en enklere saus til kokt skrei? Da kan du servere en kald saus med 50/50 majones og rømme tilsatt urtene, denne smaker nesten like godt som hjemmelaget urtehollandaise.

4. Skreien blir enda bedre dersom du tørrsalter den før varmebehandlingen med grovt salt. Grunnen til det er at skreien er ganske løs i fiskekjøttet. Saltet gjør den fastere i fisken, rett og slett. La den ligge med salt i 10 minutter, skyll av saltet med kaldt vann og tørk godt med tørkepapir

5. Prøv en alternativ panering! Både griljermel med hakkede urter, firkorn eller sesamfrø smaker godt.
Her kan du finne en fristende oppskrift på havrepanert skrei: