Krydderstekt skrei med ananassalsa
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Syltet kinakål: Del kinakålen i store flak på 5 x 5 cm. Kok opp lettsaltet vann og kok kålen i 1 minutt. Skyll kålen i kaldt vann for å avkjøle. Kok opp alle ingrediensene til syltelaken og hell den varm over kinakålen. La den marinere i minimum 5 minutter før servering.
-
Trinn 2
Krydderkokt basmatiris: Legg risen i kaldt vann i 5 minutter, sil av vannet og skyll godt gjennom en sil. Kok opp vann og salt, tilsett risen og kok i 18 minutter. Rett før risen er ferdigkokt freses krydder i smør i en kasserolle. Sil vannet av risen og ha den over i kasserollen med smør og krydder. Fres den kokte risen i kryddersmøret i et par minutter og server.
-
Trinn 3
Ananassalsa: Skjær skallet av ananasen og kutt fruktkjøttet i små terninger. Bland sammen presset lime, flytende honning, revet ingefær og finhakket frisk koriander. Vend inn ananasterningene.
-
Trinn 4
Søtlig soyasaus: Bland alle ingrediensene godt sammen.
-
Trinn 5
Krydderstekt skrei: Dryss salt på filetene. Bland sammen sukker og krydder og dypp den ene siden av hvert fiskestykke i krydderblandingen. Varm en teflonstekepanne med solsikkeolje og stek fisken med kryddersiden ned i 2 minutter på middels/sterk varme. Senk varmen til middels, snu fiskestykkene og stek videre i 2 minutter. Server umiddelbart!