Hopp til innhold

Pannestekt skrei med bacon og kapers

Ingen vurderinger
Tidsbruk 75 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
15 ingredienser
354 planlagt
Pannestekt skrei med bacon og kapers

Fersk torsk på kaperstokt! Det vi kaller kapers i matsammenheng, er de syltede blomsterknoppene fra kapersbusken, som er viltvoksende i landene rundt Middelhavet.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Poteter

400 gr
Amandinepoteter, beger ca 1 kg
200 gr
Spinat
3 ss
Solsikkeolje, 1l, REMA 1000
1 ss
Smør normalsaltet, Tine

Fisk

1 kg
Skrei, ca 1 kg, Norway Seafood
1 fedd
Hvitløk
2 ss
Solsikkeolje
1 ss
Smør normalsaltet, Tine

Bacon

1 stk
Løk, 4-pk
150 gr
Bacon uten svor, 150 g
2 ss
Persille
0.5 stk
Sitron
1 ss
Solsikkeolje, 1l, REMA 1000
1 ss
Kapers 100 g Toro
100 gr
Smør normalsaltet, Tine

Slik gjør du

Trinn 1

Kok potetene møre i saltet vann. Del dem i biter og stek dem sprø i solsikkeolje. Tilsett smør og vend inn vasket spinat. Smak til med salt og pepper.

Trinn 2

Stek fisken med skinnsiden ned i solsikkeolje på middels høy varme i 6 minutter. Snu den og tilsett smør og knust hvitløksfedd. Øs smøret over fisken og stek videre i 2 min. Trekk fisken av varmen og la hvile.

Trinn 3

Finkutt løk og skjær bacon i biter. Stek det gyllent i solsikkeolje, tilsett smør og kapers uten lake og saften av ½ sitron. Bland inn finhakket persille. Server stekt skrei med poteter, spinat, bacon og kapers.