Pannestekt skrei med bacon og kapers
Fersk torsk på kaperstokt! Det vi kaller kapers i matsammenheng, er de syltede blomsterknoppene fra kapersbusken, som er viltvoksende i landene rundt Middelhavet.
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Kok potetene møre i saltet vann. Del dem i biter og stek dem sprø i solsikkeolje. Tilsett smør og vend inn vasket spinat. Smak til med salt og pepper.
-
Trinn 2
Stek fisken med skinnsiden ned i solsikkeolje på middels høy varme i 6 minutter. Snu den og tilsett smør og knust hvitløksfedd. Øs smøret over fisken og stek videre i 2 min. Trekk fisken av varmen og la hvile.
-
Trinn 3
Finkutt løk og skjær bacon i biter. Stek det gyllent i solsikkeolje, tilsett smør og kapers uten lake og saften av ½ sitron. Bland inn finhakket persille. Server stekt skrei med poteter, spinat, bacon og kapers.