Ovnsbakt torskefilet med bacon | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Fisk Torsk Ovnsbakt torskefilet med bacon

Ovnsbakt torskefilet med bacon

3.6 i snitt
Ovnsbakt torskefilet med bacon
En middag til både hverdag og fest. Prøv denne ovnsbakte torsken med nydelig tilbehør.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Ovnsbakt torskefilet med cherrytomater

750 gr
Torskeloin
200 gr
Cherrytomater
1 fedd
Hvitløk
3 kvist
Frisk timian
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper
0.3 dl
Olivenolje

Ertepuré

1.5 dl
Melk
350 gr
Frosne erter
2 ss
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Bacon

150 gr
Bacon
2 ss
Smør

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Forvarm ovnen til 220 °C varmluft. Salte og pepre torskefileten. Legg den i en ildfast form eller langpanne med skinnsiden ned. Smelt smør og hell over fisken.

  2. Trinn 2

    Vend cherrytomatene i olivenolje, finhakket hvitløk, finhakket frisk timian, salt og nykvernet pepper. Ha dem i den ildfaste formen sammen med fisken. Bak fisk og cherrytomater i 10-12 minutter.

  3. Trinn 3

    Ertepuré: Kok opp frosne erter i melk og smør. Kjør alt til en fin puré med stavmikser. Smak til med salt og nykvernet pepper.

  4. Trinn 4

    Bacon: Del bacon i ½ cm terninger eller kjøp ferdig ternet. Stek gyllent i smør.

  5. Trinn 5

    Hell bacon og baconfett over fisken som saus. Server med ertepuré, bakte cherrytomater og kokte poteter.