Ovnsbakt torskefilet med bacon
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Forvarm ovnen til 220 °C varmluft. Salte og pepre torskefileten. Legg den i en ildfast form eller langpanne med skinnsiden ned. Smelt smør og hell over fisken.
-
Trinn 2
Vend cherrytomatene i olivenolje, finhakket hvitløk, finhakket frisk timian, salt og nykvernet pepper. Ha dem i den ildfaste formen sammen med fisken. Bak fisk og cherrytomater i 10-12 minutter.
-
Trinn 3
Ertepuré: Kok opp frosne erter i melk og smør. Kjør alt til en fin puré med stavmikser. Smak til med salt og nykvernet pepper.
-
Trinn 4
Bacon: Del bacon i ½ cm terninger eller kjøp ferdig ternet. Stek gyllent i smør.
-
Trinn 5
Hell bacon og baconfett over fisken som saus. Server med ertepuré, bakte cherrytomater og kokte poteter.