Skreigryte med skalldyr og eplesaus | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Grillmat Fisk på grillen Skreigryte med skalldyr og eplesaus

Skreigryte med skalldyr og eplesaus

Ingen vurderinger
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
15 ingredienser
155 planlagt
Skreigryte med skalldyr og eplesaus
Havets frukter i en sødmefull eplesaus!

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

2 dl
Eplejuice
2 dl
Vann

Skreigryte

500 gr
Skreifilet uten skinn
2 stk
Gulrøtter
1 stk
Purre
2 dl
Fløte
1 ss
Maizena
170 gr
Reker i lake
2 ss
Hakket gressløk
2 ss
Hakket sylteagurk
200 gr
Blåskjell
1 ts
Salt

Poteter

500 gr
Mandelpoteter

Smak til med

0.5 stk
Sitron
1 ts
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell gulrøttene, rens purren og kutt i skiver. Ha grønnsakene i kjelen med kraft, tilsett fløte og kok opp. La småkoke til grønnsakene er knapt møre. Jevne med Maizena utrørt i litt kaldt vann. Tilsett reker, hakket sylteagurk og finhakket gressløk. Smak til med litt sukker og evt. noen dråper presset sitron.

Trinn 2

Kok opp vann, eplejuice, litt av rekelaken og salt i en kjele. Kutt fisken i 5 cm store terninger og ha dem i kjelen. Kok opp og la trekke i 2 minutter. Ta opp fisken og hold den varm. Behold kraften.

Trinn 3

Skyll og vask blåskjellene godt i kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg når du banker på dem og evt. skjell som er skadet. Stek finhakket sjalottløk og hvitløk i olivenolje i en gryte. Tilsett litt hvitvin eller kraft. Ha i blåskjellene, legg på lokk og damp i ca. 3 minutter. Kast de som evt. ikke har åpnet seg.

Trinn 4

Ha den dampede skreien i reke- og grønnsaksgryten og topp med dampede blåskjell. Server med kokte mandelpoteter.