Rema.no Lær mer Tilberedning av skrei

Tilberedning av skrei

Med riktig tilberedning og enkelt tilbehør kommer du langt med sesongens skrei. Sørg for at tilbehøret er klart og at gjestene sitter til bords i det du starter varmebehandlingen. Fisken er best når den er glovarm.

Slik pannesteker du skrei

Her viser Bent Stiansen hvordan du steker skrei i panna. Det er enkelt og så godt.

  1. La fisken ligge ute til den er ved romtemperatur. Krydre med salt og pepper.
  2. Stek fisken i nøytral olje på medium–høy varme i ca. 2–3 minutter på hver side. Skinnsiden først.
  3. Når fisken har fått fin stekeskorpe på begge sider: Ha godt smør og knuste, hele hvitløksfedd og urter.
  4. Øs det brunede smøret over fisken det siste minuttet og server umiddelbart.

Hvordan trekke skrei

Vil du trekke skreien i stedet? Det er heller ikke vanskelig. Spill av filmen for å se hvordan.

  1. Kok opp en stor kjele med vann. Bruk 0,3 dl salt per liter vann.
  2. Legg fisken i det kokvarme, salte vannet og la trekke i 5–7 minutter. Temperaturen på vannet skal være like under kokepunktet.
  3. Server med kokte poteter og Sandefjordsmør.

Damping av skrei

Skjær fisken i porsjonsstykker og krydre med salt og pepper. Ha et par centimenter med vann i en kjele og kok opp. Legg fisken på rist i kjelen. Vannet skal ikke stå over risten. Damp fisken under lokk til den er gjennomvarm. Det tar 6–8 minutter avhengig av tykkelsen.

Ovnsbakt skrei

Forvarm ovnen til 220 °C varmluft. Krydre med salt og pepper. Legg den i en ildfast form eller langpanne. Smelt smør og hell over fisken. Bak fisken i 10–12 minutter.

Panert skrei

Du trenger tre skåler eller tallerkner: En med hvetemel, en med sammenpisket egg og en med griljermel, panko eller havregryn. Krydre med salt og pepper. Vent i hvetemel og rist av overflødig mel. Vend så fiskestykkene i egg og til slutt i griljermel. Stek fisken i solsikkeolje på middels varme i ca. 3 minutter på hver side.

Se steg for steg her.