Hopp til innhold

Skrei med sandefjordsmør

4.0 i snitt
Tidsbruk 45 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
13 ingredienser
257 planlagt
Skrei med sandefjordsmør
Dette er en virkelig klassiker! Fisken skal serveres på varme tallerkener i samme øyeblikk som den er klar, så det er viktig å ha tilbehøret klart før dette.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

Garnityr

2 ts
Sitronsaft
2 ss
Persille

Fisk

1 kg
Skreifilet
3 l
Vann
4 stk
Laurbærblad
1 ts
Hel sort pepper
1 stk
Løk
180 gr
Salt

Sandefjordsmør

0.5 dl
Fløte
250 gr
Meierismør
2 ss
Persille
2 ts
Sitronsaft

Poteter

400 gr
Poteter

Slik gjør du

Trinn 1

Mise en place.

Trinn 2

Kok poteter. Kutt skreifileten i serveringsstykker. Kok opp en stor kjele med vann. Ha i 180 g salt pr. 3 liter vann. Tilsett laurbær, hel pepper og løk i skiver. Når vannet koker legges fiskestykkene forsiktig i. Trekk kjelen av varmen og sett på lokk. La fisken trekke i 10 minutter.

Trinn 3

Løft skreien forsiktig ut av vannet og legg på fat. Server med kokte poteter, Sandefjordsmør, sitronbåter og persille.

Trinn 4

Sandefjordsmør: Kok opp fløten. Skjær kaldt smør i terninger og visp inn én og én terning slik at sausen ikke sprekker. Visp til du får en tykk og fin saus. Tilsett hakket persille og smak til med presset sitron.

Bruk en fiskeøse til å løfte ut hele kokte fiskestykker, så går de ikke i stykker.