Skrei med sandefjordsmør

Dette er en virkelig klassiker! Fisken skal serveres på varme tallerkener i samme øyeblikk som den er klar, så det er viktig å ha tilbehøret klart før dette.
Antall personer
Slik gjør du
Trinn 1
Sandefjordsmør: Kok opp fløten. Skjær kaldt smør i terninger og visp inn én og én terning slik at sausen ikke sprekker. Visp til du får en tykk og fin saus. Tilsett hakket persille og smak til med presset sitron.
Trinn 2
Kok poteter. Kutt skreifileten i serveringsstykker. Kok opp en stor kjele med vann. Ha i 180 g salt pr. 3 liter vann. Tilsett laurbær, hel pepper og løk i skiver. Når vannet koker legges fiskestykkene forsiktig i. Trekk kjelen av varmen og sett på lokk. La fisken trekke i 10 minutter.
Trinn 3
Mise en place.
Trinn 4
Løft skreien forsiktig ut av vannet og legg på fat. Server med kokte poteter, Sandefjordsmør, sitronbåter og persille.
Bruk en fiskeøse til å løfte ut hele kokte fiskestykker, så går de ikke i stykker.