Skrei med sandefjordsmør
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Mise en place.
-
Trinn 2
Kok poteter. Kutt skreifileten i serveringsstykker. Kok opp en stor kjele med vann. Ha i 180 g salt pr. 3 liter vann. Tilsett laurbær, hel pepper og løk i skiver. Når vannet koker legges fiskestykkene forsiktig i. Trekk kjelen av varmen og sett på lokk. La fisken trekke i 10 minutter.
-
Trinn 3
Løft skreien forsiktig ut av vannet og legg på fat. Server med kokte poteter, Sandefjordsmør, sitronbåter og persille.
-
Trinn 4
Sandefjordsmør: Kok opp fløten. Skjær kaldt smør i terninger og visp inn én og én terning slik at sausen ikke sprekker. Visp til du får en tykk og fin saus. Tilsett hakket persille og smak til med presset sitron.
Bruk en fiskeøse til å løfte ut hele kokte fiskestykker, så går de ikke i stykker.