Søte, oransje og små – smaker aller best nå
Klementiner er julens viktigste frukt. Nå er de på sitt beste.

Klementiner er på sitt aller beste i juletiden.
Det blir ikke jul uten klementiner, men denne lille frukten kan brukes til mer enn snacks. Du kan også lage julepynt! Nekkilspiker i klementin gir god juleduft, og hvorfor ikke henge den i vinduet? En bolle med klementiner er også dekorativt på bordet.
Hvert år importeres det rundt 27 000 tonn klementiner til Norge, og halvparten spises i desember.
Klementinen er en kalorifattig frukt, som samtidig er full av kostfiber. Den er også rik på vitamin C. Så spis den med god samvittighet!
I matlaging
Klementiner egner seg godt i matlaging, og i sauser som vanligvis inneholder appelsin, kan du gjerne bruke klementin for å få en enda søtere og mer aromatisk smak. På ostefatet er klementiner tilbehøret som komplementerer osten godt.
Klementiner er også godt til juicing, men aller best naturell – skrell og nyt!