Vær skeptisk av natur

Om du kommer over en profil som lover deg gratis taco livet ut i bytte mot personnummeret ditt, informasjon om hvilken barneskole du gikk på, mailadressen, telefonnummer eller navnet på noen du kjenner– avstå gjerne fra å takke ja til den byttehandelen, selv om det ser ut som om den kommer fra REMA 1000.

Er du usikker, se gjerne etter det blå sjekkmerket ved siden av navnet. Ta kontakt direkte med oss i våre offisielle kanaler hvis du fortsatt er i tvil.

Hvis du blir bedt om å fylle ut masse informasjon om deg selv eller følge en link til en side som ikke er vår, vær svært skeptisk.

Vær obs på svindelere! Vær kritisk og se etter verifiseringsmerket på sosiale medier. Verifiseringsmerket skal ligge bak alle REMA 1000 sine offentlige profiler.

Bilde: Chat GPT

Her er noen konkrete eksempler på hvordan svindlerne kan prøve å lure deg:

 

👉🏻 Eksterne sider som utgir seg for å være oss, eller en lokal REMA 1000-butikk – disse kan være nylig opprettet og lokke med stor konkurranse hvor du kan “vinne stort”. Unngå disse.

👉🏻 Falske profiler som kommenterer i våre kommentarfelt – Ofte har profilene navn som kan minne om oss, vi har blant annet sett REMA 1OOO (altså med O for Ozonlaget i stedet for tallet 0) og REMA 1000_fans, for å nevne noen. De kan inkludere en lenke til en ekstern side som ikke er tilknyttet oss. Ikke trykk på den, og i verste fall ikke legg inn personsensitiv info, det vil vi ALDRI be om.

👉🏻 Eksterne annonser som bruker vår merkevare – disse kan vise våre butikker, logoer eller produkter for å virke legitime. Et nylig eksempel er “er du 55 år? Trykk her for muligheten til å vinne et gavekort på REMA 1000 på 10 000kr.” Dette er også svindel.

👉🏻 Telefonsamtaler som hevder du har vunnet noe gjennom Æ-appen – husk at våre faktiske konkurranser vil alltid være oppført i Æ eller her på rema.no med all nødvendig informasjon. Finnes det ikke informasjon på rema.no eller i Æ-appen, kjenner du ikke til konkurransen eller virker det for godt til å være sant, ja da er det ofte det.

Vi jobber hardt for å få stengt disse sidene ned så fort som mulig, men vi og mange andre kjente merkevarer ser at svindel dukker opp igjen med nye sider, med jevne mellomrom.

Hva kan du gjøre? Inne på Facebook og Instagram kan du rapporter slike sider. Dette finner du gjerne øverst på høyre side ved de tre prikkene og «Finn hjelp, eller rapporter». Ved å rapportere får META bedre oversikt over hvilke sider som bør fjernes fortløpende.