Klassisk taco og spennende meksikansk | Oppskrifter og tips | REMA 1000
Hopp til innhold
Dette er en av 1000 grunner til å velge REMA 1000.
Les mer
Rema.no Tema og sesong Fra klassisk tacos – til spennende tex-mex
Guide

Klassisk fredagstaco og spennende meksikansk tex-mex

Er du ute etter en klassisk fredagstaco eller teste noe nytt og spennende fra tex-mex-kjøkkenet? Her finner du våre beste oppskrifter til alt fra taco, nachos, guacamole og quesadillas.

Slik steker du kjøttdeig

Steke kjøttdeig er egentlig en smal sak. Men hvis du vil unngå at kjøttdeigen blir grå og dvask, har vi laget en enkel guide til hvordan du steker kjøttdeig helt perfekt.

Klassisk norsk fredagstaco

Norsk tacos består gjerne av ingredienser som kjøttdeig, mais, rømme, salat og agurk, kombinert i en lun hvetetortilla. Den klassiske fredagstacoen handler mye om tilbehøret. Her finner du enkle oppskrifter som hever smaken på fredagstacoen.

Vegetartaco med søtpotet

Vegetar-taco med søtpotet

En grønn vri

Er det et verdenskjøkken man kan erstatte kjøtt med vegetarprodukter, så er det det meksikanske. Bønner, ris, søtpotet og vegetariske alternativer til kjøtt smaker like godt i disse rettene. Prøv søtpotet-taco neste gang du lager taco!

Oppskrifter på

Saftig og mettende burrito

Burrito er en stor hvetetortilla med masse deilig fyll, gjerne litt spicy. Fyll tortillaen med kjøtt eller bønner, salat, ost, salsa og ris.

Oppskrifter på

Quesadilla – for deg som elsker smeltet ost

Kort fortalt er quesadilla en ostefylt tortilla som er stekt eller grillet til osten smelter. Quesadilla smaker også godt med grønnsaker, kjøtt eller sjømat.

Oppskrifter på

Smakfull Enchiladas

Enchiladas er fylte, sammenrullede maistortillas gratinert i ovnen med saus og ost. Det finnes mange lokale varianter av enchiladas, men kjøtt eller kylling, ost, bønner og grønnsaker er vanlig fyll.

Oppskrifter på

Nachos

Nachos kommer opprinnelig fra Coahuila i Mexico, men er i dag en av de mest populære amerikanske smårettene. Den klassiske versjonen av nachos består av totopos (maistortilla-chips), smeltet ost og jalapeño-chili i små ringer. Denne smakstrioen er fortsatt en utmerket base til mange gode nachos-opplevelser.

Perfekt å dele

Fajitas

Fajitas har sitt opphav fra Texas og er derfor en original tex-mex-rett. Navnet betyr «små belter» som er en god beskrivelse av hvordan kjøtt skåret i tynne strimler ser ut etter steking eller grilling. Fajitas serveres med små tortillas, kjøtt og tilbehør som salsa og guacamole. Ingrediensene serveres hver for seg slik at alle kan komponere sin egen fajitas – en perfekt delerett!

Smaksrik gryterett

Chili con carne

En ektefødt amerikansk favoritt med kulinariske røtter i Mexico. Chili con carne er nydelig i seg selv, men kan også brukes i quesadillas, burritos og andre tex-mex-retter. Ønsker du en vegetarvariant (chili sin carne) kan du bruke bønner istedenfor kjøtt.

Lyst på mer inspirasjon?

REMA 1000 fullkornslefse: Lav pris og best i test

Ta turen innom REMA 1000 for fredagshandelen for gode produkter til en lav pris. Visste du at alle tacoproduktene våre er uten palmeolje og at vi har kuttet 30 prosent salt i ingredienslista?
Flere av våre produkter har blitt kåret til best i test, blant annet REMA 1000 fullkornstortilla.