Dawit kom til Norge og Volda som flyktning i 2013, og gjennom læringssenteret i Volda kommune fikk han tilbud om språkopplæringsplass ved REMA 1000 Spinneriet, noe som skulle forandre livet hans. Språkopplæringsplass gir flykninger en sjanse til å få komme ut i det norske samfunnet, og lære seg norsk, samtidig som man blir kjent med både folk og det norske arbeidsmarkedet. Etter bare åtte måneder fikk Dawit tilbud om fast jobb i butikken, og muligheten til å bli assisterende butikksjef.

-Det var en unik mulighet. REMA-systemet gav meg sjansen og hadde tro på meg. Jeg vil spesielt takke kjøpmannen som drev REMA 1000 Spinneriet når jeg startet. Han støttet meg, utviklet meg og har vært en sterk bidragsyter til at jeg i dag er kjøpmann for to butikker, forteller Dawit Tesfaselasse.

Deltaker på Talentprogrammet

Etter tre år som assisterende butikksjef ble Dawit plukket ut til å være med på Talentprogrammet, REMA 1000 sin egen Kjøpmannsskole. I REMA 1000 er alle kjøpmenn selvstendige næringsdrivende og Talentprogrammet gir en viktig innføring i praktisk butikkdrift, ledelse, salg, økonomi og selvstendig næringsvirksomhet for fremtidens kjøpmenn.

-Talentprogrammet var helt fantastisk, og her ble jeg kjent med andre mennesker med de samme drømmene og ambisjonene som meg selv. Der lærte vi av hverandre og vi fikk opplæring i praktisk butikkdrift, hva det vil si og være en kjøpmann i REMA 1000 og hvilke verdier man skal styre etter. F.eks. verdier som sier at man skal gi folk en sjanse, smiler Dawit Tesfaselasse.

Les også: Fra krig i Libanon til jobbsuksess i REMA 1000

Ny butikk på Øvre Rotset

Kjøpmann Dawit Tesfaselasse med ordfører i Volda, Sølvi Dimmen på åpningsdagen av hans andre REMA 1000 butikk i Volda.

I dag er Dawit Tesfaselasse kjøpmann i butikken han startet i, REMA 1000 Spinneriet, og torsdag 31. mars åpner Tesfaselasse sin andre butikk, REMA 1000 Øvre Rotset.

-Det blir nok litt hektisk, men jeg elsker å gå på jobb og bygda jeg bor og jobber i, så det skal gå bra, avslutter Tesfaselasse.