Mangfoldsprisen går til en bedrift som har utmerket seg i arbeidet med etnisk mangfold på arbeidsplassen. Hensikten med prisen er å løfte fram de gode eksemplene til inspirasjon for andre.

REMA 1000 Torggata vant Mangfoldsprisens regionale kåring for Vestfold, Akershus, Oslo og Østfold i kategorien små virksomheter for sitt arbeid med å skape rom for ulikheter og mangfold i arbeidslivet. I september skal de kjempe om den nasjonale prisutdelingen.

Forretningen ansetter medarbeidere som tidligere har opplevd å bli ekskludert fra arbeidsmarkedet av ulike årsaker, eksempelvis utfordringer knyttet til språk, alder, manglende utdanning og rulleblad. I tillegg bidrar REMA 1000 Torggata til kvalifisering og kompetanseheving av nyankomne innvandrere gjennom praksisplasser, sier jurylederen for regionen Kristin Bach Skaset.

Årets Osloborger 2018

David Adampour har siden han startet som Kjøpmann i REMA 1000 blitt anerkjent for sitt arbeid med å hjelpe mennesker med ulik bakgrunn inn i arbeidslivet. I 2018 mottok han blant annet prisen som Årets Osloborger og var med i dokumentarserien «Vårt lille land» på TV2 av samme grunn.

 Det å få lov til å være med å inspirere til å bidra i en så viktig sak som integrering er stort. Jeg ønsker å vise at man ved hjelp av den erfaringen man har, uansett hva det skulle være, kan bidra gjennom arbeid. For meg personlig er dette en stor ære, sier David Adampour, Kjøpmann ved REMA 1000 Torggata. 

REMA 1000 Torggata var en av 126 forslag som ble sendt inn til juryen i region Øst. Oslo-butikken stakk av med seieren i kategorien små virksomheter, og delte pallplass med Matbørsen som vant i kategorien store virksomheter.

I juryen for region øst satt Kadafi Zaman (TV2), Ane Mjaaseth (Bærum Næringsråd), Morten Oppegård (KS), Nathalie Gullager (Parat) og Leif Stokkeland (NAV). Det var regiondirektør Kristin Bach Skarset fra Integrerings- og Mangfoldsdirektoratet som fredag delte ut prisen til REMA 1000 Torggata.

Om Mangfoldsprisen

Mangfoldsprisen er statens utmerkelse for fremragende bruk av innvandreres kompetanse i arbeidslivet. Det er Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) som er ansvarlig for utdelingen. Mål knyttet til økt etnisk mangfold blant de ansatte og tilrettelegging for et inkluderende arbeidsmiljø er blant kriteriene for å vinne prisen.