REMA 1000 utdanner hvert år mellom 30-40 medarbeidere gjennom REMA-skolens Talentprogram, noe som gjør de i stand til å kunne bli kjøpmenn og selvstendige næringsdrivende. Hvert studieår kårer studentene, foreleserne og lærerne på REMA-skolen Årets Talent. På grunn av korona ble ikke kåringen og utdelingen gjennomført før i år, men prisen henger like høy.

Jan Rune Skaug er stemt frem som Årets Talent 2020. Han er kjøpmann på REMA 1000 Ringebu.

-Jeg er veldig stolt og glad for å ha fått denne utmerkelsen. Jeg gikk på Talent sammen med mange dyktige REMA-mennesker som hadde fortjent en slik pris like mye som meg. Det kom som en stor overraskelse, og gir meg masse motivasjon videre inn i jobben som kjøpmann her i Ringebu, forteller Jan Rune Skaug.

For 2021 ble  Jannicke Sagøy, som er kjøpmann på REMA 1000 Rognbudalen, kåret til Årets Talent.

Jannicke Sagøy, kjøpmann på REMA 1000 Rognbudalen

-Talentutdanningen har vært utrolig lærerik, og jeg har tilegnet meg mye kunnskap om meg selv og min rolle i et team og hvordan andre oppfatter meg. Utdanningen er veldig praktisk rettet mot situasjoner vi faktisk kommer borti, og undervisningen var veldig inspirerende og motiverende. Det å bli kåret til årets talent er helt sykt. Jeg har nesten ikke ord. Jeg er utrolig takknemlig for prisen, det har vært en pris jeg knapt har turt å drømme om. Det ligger mye hardt arbeid bak, men mest av alt mange minner for livet sammen med med-talenter og kjøpmannstrenere. Jeg hadde ikke fått denne prisen uten dem, sier Jannicke Sagøy.

Utdanner selvstendig næringsdrivende

I REMA 1000 er alle kjøpmenn selvstendige næringsdrivende og Talentprogrammet gir en viktig innføring i praktisk butikkdrift, ledelse, salg, økonomi og selvstendig næringsvirksomhet for fremtidens kjøpmenn. Skoleåret gir en bred innføring i alle aspekter som former en kjøpmannshverdag, og har en blanding av teoretisk og praktisk tilnærming. Ikke minst er videreformidling av REMA 1000 sin filosofi og kultur et viktig punkt på agendaen.

Per Åge Dahl, rektor på REMA-skolen

-I REMA 1000 motiverer vi til vinnerkultur og REMA-skolen har siden 1998 kåret Årets Talent. Seremonier, heder og ære er en viktig del av våre tradisjoner og kåringene. Pandemien har gjort utdannelsen ekstra utfordrende for Talentkullene i 2020 og 2021. Som alle våre hverdagshelter i butikk, har også Talentene hatt krevende dager med utdannelse på toppen. Det har de mestret på en utmerket måte, og kommet styrket gjennom den, forteller Per Åge Dahl, rektor på REMA-skolen.

Talentprogrammet er REMA 1000 sin egen kjøpmannsskole. Programmet varer i ett skoleår og strekker seg over åtte samlinger. Kursholderne består de fremste fagsjefene i REMA-systemet, og de aller beste kjøpmenn i Norge. På den måten så lærer man av hverandre og overfører viktig kunnskap fra de som gjør det godt i REMA 1000 i dag.