Fra krig i Libanon til jobbsuksess i REMA 1000 | Inkluderende arbeidsliv
Hopp til innhold
Rema.no Ansvar Fra krig i Libanon til jobbsuksess i REMA 1000

Fra krig i Libanon til jobbsuksess i REMA 1000

Mohamad (35), Ahmad (34), Ali (31) og Mahmoud (30) kom til Norge en etter en siden 2006. Nå gjør de alle suksess i REMA-systemet. Oppskriften for brødrene Harmouch er enkel; Hardt arbeid.

– Vi jobber i et system som fungerer. Legger du ned hardt arbeid, så får du også noe tilbake forteller eldstebror Mohamad.

Han kom til Norge i 2006. Etterhvert startet han deltid på REMA 1000 Skårer, før han i 2008 ble assisterende butikksjef i butikken. I 2012 fikk han sin aller første butikk, og i dag er han kjøpmann på REMA 1000 Rosenhoff i Oslo.

– Å få sin egen butikk var drømmen, så det var en enorm glede da jeg fikk til det, forteller 35-åringen.

TEAM: Brødrene Harmouch hjelper alltid hverandre. Fra venstre: Mahmoud, Ali, Ahmad og Mohamad.

– Vanskelig å ikke lykkes

Ett år yngre Ahmad kom til Norge året etter storebror. I 2007 startet også han som deltidsansatt ved REMA 1000-butikken på Skårer. I 2011 fikk han muligheten som assisterende butikksjef på REMA 1000 Nittedal, og året etter kjøpte han sin aller første butikk i Elverum.

Siden har han både drevet butikk på Lillestrøm og Lørenskog, og skal nå åpne en splitter ny butikk til i Lørenskog.

– Det er vanskelig å ikke lykkes som kjøpmann i REMA 1000 så lenge du følger “oppskriften”, mener Ahmad.

Fra Økonomi- og arkitektstudent til REMA 1000

I 2010 fulgte Ali (31) i brødrenes fotspor, og bosatte seg i Norge. Han begynte med én gang som deltidsansatt hos REMA 1000, men har siden 2017 drevet butikken på Veitvet i Oslo.

– Jeg hadde ikke klart dette uten brødrene mine. Jeg har fått mye hjelp av de, forteller broren som har studert økonomi før han kom til Norge.

Det tok imidlertid litt tid før Mahmoud (30) ble overtalt til å komme til Norge. Han bodde sju år i Frankrike, hvor han studerte arkitektur og jobbet på restaurant. I 2015 kom han til Norge, men hadde egentlig ikke tenkt til å bli.

– Jeg hadde tenkt til å flytte tilbake til Frankrike etter ett år, men det er jo her familien min og alle er. Her får jeg mye ansvar og mer jobb for hver dag som går. Det er veldig bra, forteller 30-åringen som startet som deltidsarbeider på REMA 1000 Skårer med bror Ahmad. Nå er han assisterende butikksjef, og blir butikksjef når Ahmad åpner sin andre butikk på Lørenskog i april.

– Jeg gleder meg til å bli butikksjef, og håper at jeg også kan bli kjøpmann en dag.

STIGER I GRADENE: Mahmoud (t.h.) ble for første gang butikksjef når broren Ahmad åpnet ny butikk.

Elsker REMA 1000 og Norge

Guttene har også en femte bror som bor sammen med moren i Libanon. Han er imidlertid verken interessert i butikkdrift eller å flytte til Norge.

– Han studerer til å bli frisør og har en drøm om å reise til USA, så han er ikke så lik oss andre. Men vi støtter selvsagt han i de drømmene han har, forteller Ahmad som mener brødrene har fått forretningssansen fra sin far.

– Han var et stort forbilde for oss med tanke på å drive business. Vi mistet han dessverre brått i 2015.

Etter det har de laget seg en egen turnus hvor de bytter på å dra ned til Libanon for å besøke moren. Nesten hver eneste helg er det en av brødrene som drar ned. Det gjenspeiler også hvordan brødrene Harmouch står sammen om det meste i livet.

– Det er veldig viktig for oss å lykkes som et team, og støtte hverandre hvis noen trenger hjelp, sier den eldste.

ELSKER REMA-SYSTEMET: Brødrene er utrolig glad for muligheten de har fått i REMA 1000.

I 2000 og 2006 var det mye uro i Libanon. Brødrene husker det som en “crazy” tid.

– Det fløy F-16 fly over hodene våre, og folk døde rundt oss. Fortsatt er det sånn at man kjenner på kroppen at alt ikke bare er lett når vi er tilbake i Libanon. Det er mye fattigdom, og ingen stat som hjelper deg, forteller yngstebroren.

Felles for de fire er også at de liker REMA 1000 sitt system, og Norge som bosted.

– Det som er unikt med REMA 1000 er at du kan starte som deltidsmedarbeider og ende opp som kjøpmann. Hvis du bare jobber hardt, sier Mohamad før Ahmad legger til:

– Jeg elsker Norge, likestillingen i dette landet og at alle har like muligheter og blir behandlet likt. Norge symboliserer trygghet for meg. Sånn er det ikke i Libanon.

Bli bedre kjent med REMA 1000 her.

Denne artikkelen er skrevet av Amedia