For over ett år siden ble Kolonihagens egg offisielt sertifisert med Dyrevernmerket. Eggene er tilgjengelig i alle våre butikker over hele landet.

Kolonihagen er en av REMA 1000 sine egne merkevarer, og eggene selges utelukkende i REMA 1000 sine butikker.

Kolonihagen var først i Norge til å få Dyrevernmerkede egg.
Foto: Kolonihagen.

Enklere å velge produkter med god dyrevelferd

Dyrevernmerket er den eneste merkeordningen i Norge som kun vurderer dyrenes ve og vel. Målet er å bedre livet til flest mulig dyr i matindustrien. Ingen norsk aktør har tidligere mottatt slik merking, og Kolonihagen er dermed først ut.

– Vi synes det er stor stas at en av våre egne merkevarer blir anerkjent for arbeidet med dyrevelferd. Dyrevelferd er et viktig satsningsområde for REMA 1000, fordi vi ser at stadig flere av våre kunder over hele landet etterspør sunnere og mer bærekraftige varer, sier bærekraftsansvarlig Emilie Våge i REMA 1000.

Kolonihagen sine høner har god plass og kan gå både ute og inne. Foto: Kolonihagen

Roses av Dyrevernalliansen

Dyrevernmerket

Dyrevernmerket er Norges første matmerke med fokus på god dyrevelferd. Foto: Dyrevernalliansen.

Dyrevernalliansen på sin side er fornøyd med å endelig kunne gi Dyrevernmerket til en egg-produsent. Tidligere er merket gitt til en håndfull andre aktører, blant annet kylling- og osteprodusenter.

– Kjempegøy! Kolonihagen-eggene er i særklasse med tanke på dyrevelferd, sier kommunikasjonsleder Live Kleveland i Dyrevernalliansen.

For å motta Dyrevernmerket på egg er kriteriene blant annet at dyrene skal ha større plass, tilgang på vinterhage og luftegård, bedre inneklima og tilgang på grovfôr, som gress og høy. Vinterhage gir hønene mulighet til å få frisk luft, tilgang på dagslys og skifte av miljø, ved at de kan bevege seg mellom ulike soner inne og ute.

Dyrevelferd i fokus hos Kolonihagen

Familien Wedel Jarlsberg

Dette er andre gang Kolonihagen mottar Dyrevernmerket på sine produkter. I 2019 ble alle griseprodusenter som leverer produkter til dem sertifisert med merket. Dyrevernmerket svin finner du i alle REMA 1000 sine butikker.

Kolonihagen er begeistret over å være de første i Norge som kan selge egg med Dyrevernmerket.

– Disse eggene er vi stolte av og de representerer alt Kolonihagen står for. Dette motiverer oss til å fortsette arbeidet med å stadig forbedre dyrevelferden. Men vi må ikke glemme de fantastiske egg-produsentene. Dette er bønder med et helt unikt engasjement som går den ekstra mila for dyrene. Nå blir de anerkjent for arbeidet sitt og det er vi stolte av å vise kundene, sier innovasjonsdirektør Arnt Ove Dalebø Englund i Kolonihagen.

Jobber for bedre dyrevefelferd

REMA 1000 har i flere år jobbet for å kunne tilby produkter med fokus på god dyrevelferd. Siden 2012 har kjeden utelukkende solgt egg fra frittgående eller økologiske høner, og i 2018 fikk alle verpehøner miljøberikelser i fjøset.

Samme år investerte kjeden stort for å bytte til en friskere og mer aktiv kyllingrase hos alle bøndene som leverer kylling til merkevaren Solvinge, sammen med sin leverandør Norsk Kylling. Raseskiftet resulterte i at en tredjedel av kyllingene i Norge har det bedre.