I fjor kom 350 personer fra arbeidsrettede tiltak, til kiosk og dagligvare. Av disse ble 60 personer en del av REMA 1000-familien. Menneskene er REMA 1000 sin viktigste ressurs, og dagligvarebutikkene er drevet av lokale bedriftseiere, og står for jobbmuligheter lokalt, gjerne også for de som sliter med å komme inn i arbeidslivet.

Har du lyst til å lese mer om hvilket ansvar REMA 1000 tar og hvordan vi jobber med mennesker så lanseres i dag REMA 1000 sin ansvarsrapport for 2022. Under får du noen høydepunkter.

Miljø

Vi har redusert matsvinnet vårt med 4%. Det betyr at vi til nå har redusert matsvinn med 38% siden baseåret 2015. Vi har også redusert emballasjeforbruket med 339 tonn og samtidig redusert avfall med over 7000 tonn.

Helse

Vi kan anse oss som Norgesmestere innen frukt og grønt, for vi er den aktøren som solgte mest fisk, frukt og grønnsaker i året som gikk. Vi har også kuttet seks tonn salt, og 100 tonn sukker fra drikkevarianter fra Grans. Til sammen har vi over 370 nøkkelhullmerkede produkter blant våre egne merkevarer.

Ansvarlig handel

All kylling fra merkevarene Solvinge, Stange og Prima Lavpris er ECC-sertifisert. Dette betyr at REMA 1000 kan garantere en mer lykkelig og saktevoksende kylling, som har bedre plass og tilgang til naturlig lys.

Vi har også oppdaterte en rekke styringsdokumenter som omhandler våre etiske retningslinjer og policyer innen ansvarlig handel, og tar i bruk vårt nye leverandørstyringssystem for å imøtekomme Åpenhetsloven som trådte i kraft i juli i fjor.

Leder for REMA 1000 sitt ansvarsarbeid, Emilie Våge, sier følgende om årets rapport:

-REMA 1000 er stolte av utviklingen ansvarsarbeidet vårt har hatt i 2022. Vi har hatt positiv utvikling på en rekke av våre målsatte parametere og nådd flere betydningsfulle milepæler som godkjente klimamål, toppkarakter i klimaledelse fra CDP og ECC-sertifisert kylling alle våre egne varemerker for kylling.

Sist, men ikke minst, så har REMA 1000 fått godkjent alle klimamålene sine av den anerkjente organisasjonen Science Based Targets.

REMA 1000 har også, for femte året på rad, fått karakteren A på klimaledelse, som eneste norske dagligvareselskap i Norge. Karakteren utdeles av Carbon Disclosure Project (CDP), og deres rangering anerkjennes for å være gullstandarden for næringslivets klimaledelse.

Les hele ansvarsrapporten her.