– Plastposebruken går heldigvis ned, men plastkuttet må skje raskere om vi skal nå miljømålene. En stor, felles informasjonskampanje der myndighetene lager materiell med enkle og tydelige budskap, som kan henges opp i butikker over hele landet, vet vi fungerer og inspirerer folk til å endre hverdagsvaner. La oss hente inspirasjon fra det gode informasjonsarbeidet under koronapandemien, og bruke samme metode til å få ned plastposebruken.

Dette var oppfordringen, Tore Høylie, Direktør for Innovasjon og Egne Merkevarer i REMA 1000, presenterte i møtet med miljøvernminister Espen Barth Eide, torsdag 12. januar, som ble holdt sammen med representanter fra de største medlemmene i Handels Miljøfond. Miljøvernministeren mottok forslaget med interesse.

Idéen er inspirert av tiltak fra pandemien. Det var i starten av koronapandemien at REMA 1000, sammen med NHO, foreslo at Helsedirektoratet skulle lage standardplakater om smittevernrutiner. Dette ble starten på en svært vellykket kampanje. Befolkningen så de samme plakatene over alt i butikker og ellers i samfunnet. Det ga resultater. Håndvask, hosting i armhulen, avstandsregler og munnbind ble raskt noe alle hadde kunnskap om, og folks vaner ble endret i rekordfart.

På samme måte mener REMA 1000 at det nå er på tide å løfte kampen mot unødvendig plastposebruk opp i folks bevissthet gjennom felles innsats. Også her handler det om å få til en endring i vanene vi har i hverdagen.

Små grep som å huske og ta med handlenett når du går i butikken vil gi store resultater hvis mange gjør det. Hos REMA 1000 får du kjøpt handlenett av 100 prosent gjenvunnet materiale, som du kan bruke igjen og igjen.

Les også: Ni enkle grep for en mer miljøvennlig handletur.

I tillegg sørger REMA 1000 for at egne plastposer bidrar i kampen om å redusere plastavfall. Hele 80 prosent av plasten i REMA 1000 sine plastposer er resirkulert, noe som sparer miljøet for produksjon av ca. 3000 tonn ny/jomfruelig plast estimert på volumene vi solgte i 2018.

Les mer om REMA 1000 sine mange tiltak for å bidra til bedre bærekraft.