Julevask: 7 enkle tips du bør kunne | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer 7 enkle tips til årets julevask

7 enkle tips til årets julevask

Årets julevask får du unna i en fei med riktige vaskemidler. Her får du tips til hvordan du vasker blant annet stekeovn, bad og peis med enkle steg.

Julevask trenger hverken være tidkrevende eller komplisert å få til. Sett på din favorittliste med julemusikk og finn frem riktige rengjøringsmidler, så er du snart i mål. Som bonus får du et skinnende rent hjem til jul og rent glass i peisen til koselige kvelder inne.

Under får du tips til enkel julevask og hvilke rengjøringsmidler du kan bruke hvor. Klar? Ferdig, gå!

1. La støvet dale

Rydd unna ting og tang som ikke trenger være med på julefesten og tørk støv. Begynn øverst og jobb deg nedover – støvet som daler på gulvet nedenfor fjerner du enkelt med støvsuger eller Jif Støvmagnet etterpå.

2. Nå har vi snart vaska gulvet

La skurebøtta hvile og få unna årets julevask med Jif Engangsvåtmopp Allrent. Den er pH-nøytral og kan brukes på alle gulv. Foretrekker du å bruke en tradisjonell klut eller mopp når du skal vaske gulv? Da er Jif Allrent et økonomisk og effektivt alternativ. Det er et høykonsentrert vaskemiddel som gjør gulvet rent på en skånsom måte.

Les også: Slik vasker du hjemmet ditt mer miljøvennlig

3. Vask badet til jul

Det er kanskje ikke på badet du finner julestemninga, men et rent bad er viktig for både trivsel og hygiene. Å vaske badet er verken vanskelig eller vrient med riktige vaskemiddel.

4. Julerengjøring på kjøkkenet

Rydd kjøkkenbenken og vask den med en mikrofiberklut og Jif Kjøkken Spray. Sprayen hjelper deg med fett og kjøkkensmuss og løser dem opp effektivt. Tørk også over skapfrontene når du først er i gang med å vaske kjøkkenet. Pakk bort de tingene som bare tar opp plass på kjøkkenbenken, slik at du har større arbeidsflate å jobbe på når julekaker og julestek skal frem.

Les også: Disse tingene bør du vaske ofte

5. Trenger stekeovnen også en julevask?

Å vaske stekeovn er noe mange gruer seg til – og dermed blir det gjort litt for sjelden. Fastbrent fett kan være vrient å fjerne, så prøv å gjøre det til en vane å vaske det bort med en gang noe drypper ned i stekeovnen. 

Jif Ovn & Grill Spray fjerner effektivt de innbrente matrestene det er vanskelig å bli kvitt. Spray på innsiden av ovnen og la den virke. Skrubb godt og tørk over med en fuktig klut. Obs! Les bruksanvisningen til ovnen din først – noen ovner er selvrensende og har et belegg som ikke tåler vask. 

6. Fjerne fastbrent fett i gryte

Oi, brente maten seg mens du gikk deg over sjø og land? Fastbrent fett i gryter, kjeler og stekepanner fjerner du enkelt slik:

Les også: Så enkelt sparer du penger på julehandelen

7. Slik vasker du glasset i peisen

Avslutt julevasken med å vaske peisglasset, så kan du la julefreden senke seg i et rent og varmt hjem. 

God jul!