Julekaker: Dette er julens 7 slag | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Julekaker: Dette er julens 7 slag

Julekaker: Dette er julens 7 slag

Julekaker og julebakst er en stor tradisjon både i julen og adventstiden. Akkurat hva som er de originale syv slagene, strides de lærde om. Her får du inspirasjon til hvilke syv slag du kan bake denne julen.
Det er ingenting som setter en i mer julestemning enn duften av nystekte, deilige julekaker. Her finner du oppskrift på bestemors favoritter.

Sandkaker

Sandkaker er julekakene som kan brukes til mest. Deigen presses ut i små porsjonsformer slik at du kan fylle dem med vaniljekrem, multekrem eller bær for variasjon. Disse kan også serveres som dessert på julekvelden.

Pepperkaker

Antageligvis er pepperkakene barnas mest populære julekake og en viktig tradisjon. Deigen er enkel å forme ut i mange forskjellige former, og når de stekes fylles huset med deilig lykt fra julekrydder. Mange kjøper ferdig pepperkakedeig på butikken, men vi anbefaler å bake deigen selv. Det blir uten tvil best resultat.

Les også: Kreative tips til pynting av pepperkaker

Berlinerkranser

Berlinerkranser er dyppet i knasende perlesukker og smelter på tungen. Den elastiske deigen formes til små kranser. Disse søte småkakene både passer godt og holder seg godt i kakeboksen!

Krumkaker

Krumkaker er knasende sprø og overraskende enkle å lage. Deigen er tykk og stekes i et krumkakejern. Deretter formes kakene med krumkakepinne til en form som ligner et kremmerhus. Disse oppbevares i en luftett bok og kan tas ut og fylles med multekrem for en deilig dessert i juleselskapet.

Serinakaker

Det blir ikke jul uten serinakaker. Denne lille runde julekaken er perfekt å lage med barna. Lag deigen klar i forkant, rull den i en lang pølse og la de små dele opp og rulle ut små kaker, presse dem ned med en gaffel og pynte med perlesukker og hakkede mandler.

Goro

Gorokaken er en av de eldste kakene vi kjenner til, og mange forbinder den med bestemors kakeboks. Tidligere spiste man gorokakene året rundt, men i dag er den en av de mest populære julekakene. Kakene lages av en deig som blir til tynne og sprø småkaker. Bladmønsteret på utsiden kommer fra gorojernet som deigen stekes i.

Fattigmann

Det blir ingen jul uten fattigmann i hus. Til tross for navnet er dette en kake med gode ingredienser som fløte, egg og konjakk som før i tiden var så dyre at bakeren stod fattig tilbake etter å ha fullført baksten. Deigen er elastisk og er derfor enkle å kjevle ut og forme. Den kjevles, kuttes og formes før den til slutt frityrstekes.

Les også: 24 desserter som passer julemiddagen