7 tips til hva du kan lage av kalkunrester
Mange av oss spiser helstekt kalkun i løpet av jule- og nyttårsfeiringen. Og etter etegildet blir det som oftest rester – mye rester.
Heldigvis er det allsidige, hvite kjøttet et supert utgangspunkt for en rekke nydelige måltider – både til lunsj og middag. Hva med toast, lasagne, wrap eller pizza?
Vi gir deg sju forslag til spennende og smakfulle oppskrifter som redder kalkunrester fra å gå til spille.
Tips!
Lasagne med kalkun
Visste du at du kan lage deilig hjemmelaget lasagne av litt kjedelige middagsrester? Bruk de kjøttrestene du har – både kalkun, ribbe og pinnekjøtt løfter denne italienske retten til nye høyder.
Les også: Har du ribbe til overs? Dette kan du lage av restene.
Toast med kalkun
Toast med kalkunrester er perfekt når du vil ha en ekstra god lunsj. Denne er fylt med kremet kalkun, erter og sjampinjong, og er utrolig god.
Kalkuntapas
Rester av renskåret kalkunkjøtt smaker også deilig kaldt. Tre det på en pinne sammen med druer og ost, så har du en enkel og god tapasrett.
Kalkungrateng med potet og urtelokk
Bruk kalkunrester til å lage en deilig grateng! Legg fløtegratinerte poteter, grønnsaker og urter over kjøttet, og nyt et herlig måltid.
Kalkunwok med grønnsaker
Wok er en perfekt og enkel måte å bruke opp restekjøtt på. Stek kjøttet sammen med grønnsakene du har i kjøleskapet, eller bruk en ferdig wokmiks. Tilsett ønsket woksaus, eller lag en deilig, varmende karrisaus – som i denne oppskriften.
Les også: Dette kan du lage av pinnekjøtt-restene
Restewrap
Wraps er en annen super måte å trylle rester om til et enkelt og digg måltid. Fyll tortillas med kalkunkjøtt og ønskede grønnsaker, tilsett salsa og rømme – og hiv innpå! Krydre gjerne kjøttet med spisskummen, dersom du ønsker den særegne tacosmaken.
Du kan også prøve deg på noen av disse deilige wrap-oppskriftene.
Pizza med kalkunrester
Kalkunkjøtt passer ypperlig som topping på pizza, og kler mange ulike smakskombinasjoner. Hva med å bytte ut kyllingen med kalkun i denne oppskriften med tomatsaus og ananas?
Lær mer