Ribbewok med grønnsaker og red curry | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Svin Ribbewok med grønnsaker og red curry

Ribbewok med grønnsaker og red curry

4.5 i snitt
Ribbewok med grønnsaker og red curry
Bruk kjøtt fra julemiddagen og lag ribbewok med grønnsaker og red curry. Dette er en flott måte bruke opp restene!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

500 gr
Stekt ribbe
400 gr
1 pose Wokmix (eller ca. 400 g assorterte grønnsaker i biter)
3 fedd
Hvitløk
3 dl
Kokosmelk
1 ss
Limesaft
1 dl
Koriander, hakket
1 ts
Maizena
2 dl
Jasminris
3 ss
Solsikkeolje
1 ss
Red curry paste
1.5 ss
Sukker
1 dl
Kyllingkraft eller vann med buljongterning
2 ss
Fish Sauce
2 ss
Oyster sauce

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Bruk det du har av restekjøtt. Skjær i strimler, og fres raskt i varm wok eller panne med olje – ca. 2 minutter. Sett kjøttet til side.

  2. Trinn 2

    Rens grønnsakene og kutt i terninger eller strimler – eller bruk ferdig wokmix. Fres på høy temperatur med finhakket hvitløk – ca. 3 minutter. Følg med så hvitløken ikke brenner seg. Sett til side. Kok ris som anvist på pakken.

  3. Trinn 3

    Fres rød currypaste i pannen. Tilsett sukker, kokosmelk, kyllingkraft, limesaft, fish sauce, oystersauce og kok opp. Smak til sausen og jevn den med maizena utrørt i kaldt vann. Tilsett kjøtt og grønnsaker og kok opp.

    Server umiddelbart med hakket frisk koriander og kokt jasminris.