Hopp til innhold

Ribbewok med grønnsaker og red curry

4.0 i snitt
Tidsbruk 25 minutter
Vanskelighetsgrad Enkel ferdighetsnivå
14 ingredienser
205 planlagt
Ribbewok med grønnsaker og red curry

Bruk kjøtt fra julemiddagen og lag ribbewok med grønnsaker og red curry. Dette er en flott måte bruke opp restene!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

500 gr
Stekt ribbe i terninger
400 gr
1 pose Wokmix (eller ca. 400 g assorterte grønnsaker i biter)
3 fedd
Hvitløk
3 dl
Kokosmelk
1 ss
Limesaft
1 dl
Koriander
1 ts
Maizena
2 dl
Jasminris
3 ss
Solsikkeolje
1 ss
Red curry paste
1.5 ss
Sukker
1 dl
Kyllingkraft eller vann med buljongterning
2 ss
Fish Sauce
2 ss
Oyster sauce

Slik gjør du

Trinn 1

Bruk det du har av restekjøtt. Skjær i strimler, og fres raskt i varm wok eller panne med olje – ca. 2 minutter. Sett kjøttet til side.

Trinn 2

Rens grønnsakene og kutt i terninger eller strimler – eller bruk ferdig wokmix. Fres på høy temperatur med finhakket hvitløk – ca. 3 minutter. Følg med så hvitløken ikke brenner seg. Sett til side.

Trinn 3

Fres rød currypaste i pannen. Tilsett sukker, kokosmelk, kyllingkraft, limesaft, fish sauce, oystersauce og kok opp. Smak til sausen og jevn den med maizena utrørt i kaldt vann. Tilsett kjøtt og grønnsaker og kok opp.

Server umiddelbart med hakket frisk koriander og kokt jasminris.