24 desserter som passer julemiddagen | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer 24 desserter som passer julemiddagen

24 desserter som passer julemiddagen

Julens desserter er høydepunktet for mange. Klassikere som riskrem, iskrem og de syv slag er søte favoritter som hører julen til. Vi har funnet frem de gode gamle klassikerne, og noen nye oppskrifter du bør prøve!  

Dessert til ribbe

Juleribba er samlingspunktet for mange familier i julen. Søte desserter passer perfekt etter ribba. Hvis du ønsker en tradisjonsrik dessert til ribba, er riskrem med mandler og skogsbærsaus et godt alternativ. Her er det også mulig å variere med forskjellige toppinger og smaker for å få variasjon, eksempelvis aprikos og appelsin. Dronning Mauds dessert med svisker og hvit sjokolademousse er to alternativer til riskremen, om man ønsker noe som er litt lettere etter den store hovedretten.

 

Dessert til pinnekjøtt

Etter det salte og mektige pinnekjøttet er det lurt å servere en frisk og syrlig dessert. Om du ønsker å servere en tradisjonsrik dessert så passer multekrem i krumkaker godt. Hvis du vil utfordre med nye smaker denne julen, så kan du teste ut ostekake med pepperkaker og mango eller panna cotta med klementin og mandler.

 

7 slag til kaffen

Det er ingenting som setter en i mer julestemning enn duften av nystekte, deilige julekaker. De syv slag kan også brukes som en del av en dessert. Se våre forslag i artikkelen under.

Les også: Dette er julens syv slag

 

Søt snacks

Det er helt lov å kutte ut dessert for gode julesnacks. Kan vi friste med fløtekarameller med vanilje, marsipankuler med sjokolade, hvite kakemenn eller krydrede juleklementiner?

Festlige kaker

I julen er det lov å kose seg litt ekstra og da er det lite som smaker bedre enn en skikkelig kake. Her har vi samlet våre forslag på kaker som alle kan klare å få til. Og du finner enda flere dessertoppskrifter der de kommer fra.

 

Barnevennlige desserter

Det er ikke alltid barna er like glad i mørk sjokolade eller desserter som voksne liker. Barna liker jo kanskje også å gå fra bordet før de voksne, så da kan det være fint å ha noen enkle retter som barna liker.