Så enkelt sparer du penger på julehandelen | Tips og råd | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Lær mer Så enkelt sparer du penger på julehandelen

Så enkelt sparer du penger på julehandelen

Julen er til for å kose seg – men det betyr ikke at det trenger å bli dyrt. Her får du 8 tips til hvordan du sparer penger på julehandelen.

Julegaver, god mat og ekstra tid til å nyte med familie og venner. Det kjennes raskt på lommeboka. Det er fort gjort å ende opp med å bruke mer penger enn planlagt og gi seg selv en tom start på det nye året.

Her har vi samlet 8 enkle tips til hvordan du kan spare penger på julehandelen – samtidig som du nyter alt det fine jula har å by på.

Slik sparer du penger på julehandelen:

1. Planlegg og lag lister

Start gjerne planleggingen av julehandelen tidlig. Da har du god tid til å samle deg en oversikt over hva du trenger, hvor mange du skal handle til, og unngå dyre impulskjøp. Lag deg detaljerte handlelister over hva du trenger når – til julekalenderen, julebord, julemiddagen, julefrokost og andre måltider du skal spise i jula. Her får du en ferdig handleliste med alt du trenger å huske på.

2. Benytt deg av tilbud

Hos REMA 1000 bugner det av lave priser og kampanjer hele året, og gjerne litt ekstra når det nærmer seg en høytid. Følg med i tilbudsavisen og kjøp når varene dine er på kampanje. Men pass på å ikke gå på en smell bare fordi det er billig, slik at du ender opp med å kjøpe mat du ikke får spist. En grei huskeregel er å kun kjøpe på tilbud dersom det er varer du ofte kjøper eller som allerede står på handlelisten din. Se tilbud og kampanjer her.

3. Kjøp butikkenes lavprisalternativer

Du kan spare mye ved å velge butikkenes lavpris-produkter. REMA 1000 sine egne produkter har ofte lik eller bedre kvalitet som merkevarene, i tillegg til å være garantert fri for palmeolje. Visste du at vi også har redusert flere tonn med salt fra våre egne matvarer de siste årene? Du finner et lavpris-produkt i alle kategorier, som pålegg, hermetikk, middagsprodukter, ost, frukt og grønnsaker og snacks. Se etter produkter merket REMA 1000 eller PRIMA når du handler.

4. Handle med Æ

Med appen Æ kan du spare enda mer på alle handleturene dine. Som Æ-kunde kan du spare penger på hver handletur du gjør hos REMA 1000. Æ kutter prisen rett i kassa, du trenger ikke samle opp uoversiktlige bonuspoeng.

5. Velg frossenmat

Fryste produkter har både lengre holdbarhet og lik kvalitet, men har en mye lavere pris enn ferskvarer. Det er en myte at næringsinnholdet og kvaliteten blir dårligere dersom man dypdykker i frysedisken. Frukt og grønnsaker som er fryst inneholder ofte mer antioksidanter og vitaminer enn ferske produkter, ifølge Opplysningskontoret for frukt og grønt.

6. Sjekk nedprisingsdisken

I alle REMA 1000 sine butikker finner du et eget område for nedprisede matvarer som nærmer seg holdbarhetsdato. Planlegger du måltidene dine ut ifra hva som ligger her kan du spare mye penger, samtidig som du bidrar til mindre matsvinn. Godt for lommeboka og miljøet! Hvilke produkter som gjemmer seg i denne «skattekisten» vil variere fra dag til dag og fra butikk til butikk.

7. Ikke kjøp for mye

Nøkkelen til å handle akkurat nok mat er planlegging. Ta deg tid til å lage handlelister og planlegge julens måltider, så blir du garantert belønnet med en fullere lommebok. Husk å sjekke hva du har liggende i kjøleskap og skuffer fra før, så du slipper å kjøpe dobbelt. Del opp handlingen slik at du har rom for spontane julelunsjer og deilig restemat.

8. Lag noe kreativt med restene

De aller fleste har erfart at julen byr på mang en rest av både pinnekjøtt, ribbe og annet godt. Ikke fortvil, dette kan nemlig by på nye, spennende retter, som julepizza, julesalat eller julelasagne. Bruk kreativiteten, eller finn inspirasjon til å bruke opp restene her.

Prøv en julete vri på den klassiske fredagstacoen. Bytt ut kjøttdeigen med ribberester og server med syltet rødløk og ditt favorittilbehør.