Lammeskank med indisk curry

Ingen vurderinger
Tidsbruk 50 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
21 ingredienser
107 planlagt
Lammeskank med indisk curry
Legg oppskrift
i handlelapp
En eksotisk vri på norsk lam. Inviter gjestene på en smakfull aften med denne oppskriften på lammeskank og indisk curry. Server med ris.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

4 stk
Lammeskanker
2 stk
Løk
200 g
Cherrytomater
1 dl
Ris til servering

Currysaus

1 ss
Karri
1 ts
Cummin, hele frø
1 ts
Cayennepepper, malt
1 ss
Tomatpuré
2 stk
Løk
5 fedd
Hvitløk
1 ss
Ingefær
1 stk
Eple
30 g
Cashewnøtter
2 stk
Buljongterninger
3 dl
Yoghurt, naturell
1 stk
Chili (valgfritt)
0.5 dl
Solsikkeolje
10 stk
Pepperkorn
2 ts
Sukker
4 dl
Vann
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Varm en kjele med solsikkeolje. Tilsett karri, cummin, pepperkorn, cayennepepper og tomatpuré. Fres i ett minutt.

Trinn 2

Rens løk, hvitløk, ingefær, eple og cashewnøtter. Kjør til puré i en foodprosessor eller med blender.

Trinn 3

Ha puréen i krydderblandingen og stek i to minutter. Tilsett sukker, vann, buljongterning og yoghurt. Kok i 15 minutter til sausen tykner. Smak til med salt og chili.

Trinn 4

Tilsett ferdigbakte lammeskanker, hele cherrytomater og store biter med løk.
Kok opp og la småkoke i 15 minutter. Server med kokt basmatiris.

Tips

Bruk ferdig sous vide bakte lammeskanker fra Nordfjord.

Oppskriften er laget av

Bent Stiansen