Lammeskank med ratatouille

Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Sett ovnen på 180°C. Ha salt og pepper på skankene og brun dem i en panne med smør (1/3). Sett dem i en ildfast form.
-
Trinn 2
Skrell og skjær løk (2/3), hvitløk, gulrøtter og sellerirot i fine terninger. Stek dem gylne, ha i tomatpuré (1/2) og vann (3 dl per ss med tomatpuré ) og kok ut pannen. Hell det i formen med skankene.
-
Trinn 3
Dekk formen med stekefolie og stek i ovnen i ca. 1 time og 45 minutter til kjøttet løsner fra beinet.
-
Trinn 4
Potetpuré: Skrell potetene og kok dem møre i vann. Hell av vannet og damp dem tørre. Tilsett melk og smør (2/3) og mos forsiktig sammen til en puré. Smak til med salt og pepper.
-
Trinn 5
Ratatouille: Skjær løk (1/3), aubergine, squash og paprika i terninger. Stek det gyllent i en panne med olje. Tilsett tomat i terninger, tomatpuré (1/2) og vann (1 dl per ss med tomatpuré) og kok inn all væsken. Smak til med salt og pepper. Server lammeskankene på en seng av potetpuré og ratatouille.