Lammeskank med ratatouille | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Lammeskank med ratatouille

3.6 i snitt
Lammeskank med ratatouille
Lammeskank stekt i ovn er en mør middagsfavoritt! Med ratatouille som tilbehør passer denne retten både som festmiddag og hverdagsmiddag.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

700 gr
Lammeskank, ferdig stekt
3 stk
Løk
2 stk
Gulrøtter
1 stk
Sellerirot
4 ss
Tomatpuré
500 gr
Mandelpotet
1 stk
Hvitløk
1 dl
Helmelk
1 stk
Aubergine
1 stk
Squash
2 stk
Tomater
1 stk
Rød paprika
2 ss
Smør

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Sett ovnen på 180°C. Ha salt og pepper på skankene og brun dem i en panne med smør (1/3). Sett dem i en ildfast form.

  2. Trinn 2

    Skrell og skjær løk (2/3), hvitløk, gulrøtter og sellerirot i fine terninger. Stek dem gylne, ha i tomatpuré (1/2) og vann (3 dl per ss med tomatpuré ) og kok ut pannen. Hell det i formen med skankene.

  3. Trinn 3

    Dekk formen med stekefolie og stek i ovnen i ca. 1 time og 45 minutter til kjøttet løsner fra beinet.

  4. Trinn 4

    Potetpuré: Skrell potetene og kok dem møre i vann. Hell av vannet og damp dem tørre. Tilsett melk og smør (2/3) og mos forsiktig sammen til en puré. Smak til med salt og pepper.

  5. Trinn 5

    Ratatouille: Skjær løk (1/3), aubergine, squash og paprika i terninger. Stek det gyllent i en panne med olje. Tilsett tomat i terninger, tomatpuré (1/2) og vann (1 dl per ss med tomatpuré) og kok inn all væsken. Smak til med salt og pepper. Server lammeskankene på en seng av potetpuré og ratatouille.