Lammeskank med potetpuré
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Lammeskank: Sett stekeovnen på 180 ̊C.
Rens og kutt gulrøtter i biter og løk i båter. Legg det i en stor ildfast form sammen med lammeskankene. Pass på å få med all kraften fra skankene. Beregn en lammeskank per person.
Krydre grønnsakene med salt og pepper.
Tilsett de hermetiske tomatene og noen kvister frisk timian.
Legg i den hele hvitløken som du senere skal bruke i potetpuréen.
-
Trinn 2
Bak i ovnen i ca. 1 time.
Vend gjerne litt på grønnsakene underveis.
Maten er ferdig stekt når kjøttet løsner fra beinet og grønnsakene er møre. La hvile litt før servering.
Ta ut hvitløken og avkjøl noe.
-
Trinn 3
Hvitløk og potetpuré: Kok potetene uten salt til de er møre. Hell av vannet og la dem dampe seg tørre.
Press det myke innholdet av hvitløken og tilsett så mange fedd du ønsker i kasserollen med poteter.
Knus potetene sammen med hvitløkmassen, tilsett smøret og melken gradvis mens du rører med en kraftig visp til du får en jevn og fin potetpuré. Smak til med salt og pepper.
-
Trinn 4
Bakte tomater: Del tomatene i to og legg dem med snittflaten opp i en ildfast form.
Skrell og skjær hvitløksfedd i tynne skiver. Fordel skivene på toppen av hver halve tomat, tilsett hakket timian, drypp over litt olivenolje og dryss med salt og pepper.
Bak i ovn ved 160 ̊C i ca. 10 minutter.
TIPS
Om du vil ha en annen smak på potetpuréen kan du sløyfe hvitløk og heller tilsette dijonsennep eller revet pepperrot, det vil gi en annen god smak til lammet.